Budapesten ötödször rendezték meg a Mikuláskocogást, aminek a nevezési díjait most a Heim Pál Gyermekkórház kapta. A férfiak és nők idén feketében, pirosban, és némi szürkében vágtak neki a kalandnak. Az alulöltözött Mikulások nem féltik a veséjük, de hangosak. Csak egy salsaőrülttel találkoztunk, a többiek biztos otthon maradtak.

Mikulásnak öltözött bikinis nők és fürdőgatyás férfiak futottak ma Budapesten. A start a Nyugati téri Westend City Center Jégterasza volt, a cél szintén, csak közben az Oktogont is érintették, azaz, ott visszafordultak. A decemberhez képest meleg időben rendezett futást nevezhetjük sportnak is, hiszen a nevezési díjon kívül arra kötelezték a résztvevőket, hogy piros alsóneműben vagy fürdőruhában tegyék meg a távot, ami nem mindennapi szakmai előéletet követel meg.

Nézzen alulöltözött Mikulásokat

A futócipőn és a zoknin kívül kesztyűt, sálat, egy kis piros köpenyt, Mikulás sapkát és szakállat vagy rénszarvas agancsot viselhettek az indulók, de sokan eltekintettek a pazar kiegészítőktől. A jótékonykodni akaró tömeg – ellentétben bármilyen rendezvényre hivatalos celebbel – pontos volt, ezért időben indult a kocogást. Az utat egy-egy ho-ho-ho kiáltással színesítették, ami külön öröm lehet a gyógyszergyártóknak, hiszen így nem csak a felfázás ellen kell védekeznie a futók szervezetének, hanem a torokgyulladás ellen is.

Az idei futás alatt egy tangás férfit és nőt sem fedeztünk fel a tömegben, de a fekete-piros kombó igen népszerű volt. Többen ragaszkodtak a szigorú uszodai viselethez, de olyan versenyző is akadt, aki alsóneműben tette meg a távot. A társaság szaloncukrot is osztott, amivel a megdöbbent járókelők szívét igyekeztek meglágyítani. A férfiszemeket kényeztető női idomok 2008-ban sem maradtak otthon, mindenki csodálhatott az ízlésének megfelelő Mikulásasszonyt. A távot 30 perc alatt teljesítette kortól és nemtől függetlenül a csapat. A látványért pedig mi nézők legyünk hálásak, hiszen nem mindennap látunk decemberben alulöltözött, de vicces figurákat Budapest központjában.