Thaiföldön most éppen belpolitikai válság van, és az ellenzékiek által elfoglalt repülőtéren ragadt több ezer turista. Azonban annak, aki karácsonykor Thaiföldön szeretné kipihenni az év fáradalmait, nincs semmi oka az aggodalomra, hiszen addigra minden rendben lesz, és nem kell lemondani a bordélyházak szolgáltatásairól sem.

Ellenzéki tüntetők elfoglalták a legnagyobb thaiföldi repülőteret, emiatt több ezer turista ragadt az országban. A Külügyminisztérium ezért arra kér mindenkit, hogy aki Bangkokba utazik, vagy azon keresztül akar a földrész más államába menni, egyelőre halassza el útját, vagy válasszon más útvonalat.

Azoknak, akik már megálmodták, hogy a karácsonyt Thaiföldön töltik, nem kell aggódniuk. A Nagykövetség Ügyeleti Szolgálata illetve a Chemol Travel utazási iroda munkatársa szerint december közepére már lecsitulnak az indulatok, és bárki ellátogathat az ázsiai országba anélkül, hogy a repülőtéren ragadna.

Ez a belpolitikai krízis több hónapja tart, jelenleg elég nagy a káosz, és senki nem tudja, hogy pontosan mikor lesz vége a tüntetéseknek, de talán karácsony előtt már megoldódnak a dolgok, mondta el a bangkoki nagykövetség ügyeleti szolgálatának munkatársa a Velvetnek. Egy biztos a külföldi turistákra most sem leselkedik veszély, nem eshet bántódásuk, mivel ez egy belpolitikai probléma.

A Chemol Travel munkatársa, Boros Kata szerint nem ez az első ilyen eset, amikor a fő szezon előtt tör ki egy ilyen puccs. Véleménye szerint mindez azért lehet, mert a turisztikai bevételekből élő ország vezetőire főszezonban nagyobb nyomást tudnak gyakorolni az ellenzékiek. „A helyzet nekünk is kellemetlen, és az utasok sem nem tudják egyelőre, hogy mire számítsanak. Reméljük, hogy nem fog sokáig húzódni ez az állapot, hiszen nekünk is ez az érdekünk”, mondta el Boros Kata a Velvetnek.

Arra a kérdésre, hogy mik a következményei annak, ha egy utas a helyzet miatt szeretné lemondani az utat, az utazási iroda munkatársa elmondta, a költségek visszafizetésének módját a szerződésben előre rögzítik. "Az utazási irodák az általuk kiadott utazási szerződéseik és az érvényben lévő jogszabályok és a Külügyminisztérium intelmei szerint fognak eljárni abban az esetben, ha valaki lemondaná az utazását a jelenlegi helyzetre való tekintettel. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy mikorra, és Thaiföld mely részére foglaltak le utazást", mondta Boros Kata. A biztosítások árába általában bele vannak kalkulálva az ilyen esetek, de a pontos részletekről még a szerződés megkötése előtt tájékoztatják az utasokat.

Összességében tehát elmondható, hogy hiába a jelenlegi belpolitikai válság, az ünnepekre várhatóan rendeződni fog a helyzet, és így senki sem marad le Thaiföld egyéb nevezetességei mellett a prostituáltakról, a masszázsról és a legendás transzvesztitákról sem.