Reméljük, már dolgoznak valahol egy különleges, kifejezetten karácsonyra kifejlesztett spamszűrő rendszeren, ami nem engedi, hogy az ünnepekkor még a szexreklámokat is megszégyenítő gyakorisággal érkező karácsonyi üdvözletek elárasszák postaládánkat. Ezek a levelek is kéretlenek, de ezeket nem ismeretlenek küldik, hanem kollegák, távoli rokonok, olyan iwiw-ismerősök, akiket annak ellenére hagytunk jóvá, hogy nem emlékszünk, kik is ők tulajdonképpen. Hogy mit vétettünk ellenük, amiért pátosszal telt idézetekkel és bugyuta versikékkel traktálnak minket egy normális jókívánság helyett, nem tudni. Összegyűjtöttük mindenesetre a legidegesítőbb üdvözlőszövegeket.

Igazi lelkünk

A karácsony ugyebár a szeretet ünnepe, ezért a legtöbben valami „mély” gondolattal vagy szívmelengetőnek vélt pár sorral szeretnék meglepni több száz szerencsés tagot számláló baráti körüket. Sokan biztos, ami biztos alapon a klasszikusokra hagyatkoznak, feltételezve, hogy egy Petőfi- vagy Ady-idézettel nem lehet melléfogni. Mégse veszi ki magát túlzottan jól, ha mondjunk főnökünk titkárnője József Attila szavait küldi meg nekünk az ünnepre való tekintettel. „Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat, gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.” Hogy az év másik 364 napjában kollegánk hol őrizgette igazi lelkét, arra nem biztos, hogy a többiek pont karácsonykor lesznek kíváncsiak.

Keféld meg hajad vizes kefével

Mások úgy érzik, akkor tesznek nagy szolgálatot, ha valami frappáns jótanácsot mellékelnek az üdvözlet mellé. Szerkesztőségünkbe egy olyan üzenet is eljutott, amiben valaki erre emlékeztette munkatársait: „Nem azért nőtt szárnyad, hogy bekösd vele a cipődet!” Nem kellett a szomszédba mennie Márai Sándornak sem jelentőségteljesnek tűnő, hangzatos bölcsességekért. Egy egész kötetre valót írt össze belőlük Füveskönyv címmel, amelyből mostanában ezt a részt szokás idézgetni: „Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. ... Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies.” Kétség nem fér hozzá, hogy Márai Sándor nem véletlenül vált a világ egyik legismertebb magyar írójává, de azért pont ettől a pár sortól mi nem lettünk sokkal okosabbak.

Gazdag, békés, örömteli, gazdag, eredményes, derűs, áldott, kellemes

Ott vannak aztán azok, akik mindenképpen variálni szeretnék a hagyományos „boldog karácsonyt” üdvözlést, vagy annak a valóban kissé kevésbé elegáns „kellemes ünnepeket” verzióját. Az áldott, békés és a többi ilyen jelző (nem túlságosan bőkezű) használata ellen egy szavunk sem lehet, de vannak, akik boldog helyett „süteményillatú” karácsonyt és „lehetőségekkel teli” új évet kívánnak. Mások munkahelyük vagy hobbijuk jellegzetességeit szövik bele az üdvözletbe. Ebben a szellemben kíván itt valaki „hibátlan DataPack-okban gazdag békés boldog karácsonyt és bug-mentes új évet minden kedves GM-nek, adminnak és játékosnak egyaránt”.

Brékingekben gazdag karácsonyt és villantásokban bővelkedő új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Karácsony, LOL!

A végére hagytuk a vicceskedő üzeneteket, amikben ráadásul tulajdonképpen nincs is semmi karácsonyi azon kívül, hogy a szokásosan béna poénokba valamilyen módon becsempésznek egy Mikulást, rénszarvast, fenyőfát, rosszabb esetben angyalt vagy Jézuskát is. Az ilyenekre gondolunk, mint hogy: „Ha a jobb lábad karácsony és a bal szilveszter, akkor vigyázz, mert a két ünnep között jövök!” Egy másik üzenet szövege pedig mindössze ennyi volt: „Ha a makkodat szúrja a tűlevél, ha a farkadon csengettyű lóg, a zacskódon meg gyertyaviasz csorog, akkor vigyázz, mert a karácsonyfát dugod! Boldog Karácsonyt!”

Köszöntsön minket ön is!

Ha már ennyire benne vagyunk az idegesítő üdvözletek feldolgozásában, ne kíméljen bennünket ön sem! Amennyiben ön is kapott valami hasonlóan kínos üzenetet, feltétlenül továbbítsa címünkre! Köszönjük, és viszont kívánjuk.