A legfrissebb ékszerfelhozatalból szemlézünk, ezúttal azok számára, akik nem elégednek meg egy hagyományos gyűrűvel karácsonyi ajándék gyanánt. Az egyedi tervezésű darabok számos csoportot kielégítenek: romantikusok számára ott a saját ujjlenyomattal díszített gyűrű, vámpírrajongóknak napsugarak ellen védő relikvia, két kocka találkozását pedig a konnektort és a dugót formázó gyűrűpáros teheti tökéletessé. Önök melyik gyűrűt választanák? Szavazzanak!

Vámpírgyűrű, a káros UV sugárzás ellen

Mint minden vámpíros filmben, a Vampire Diaries című sorozatban is ki kellett találni valami eszement magyarázatot, miért járkálhatnak a vérszívók a napon. Ezúttal egy gyűrű nyújt védelmet a napsugarak ellen, és vámpírrajongó hölgyek bizonyára örülnek, ha egy ilyen relikviát kapnak. A lazarit kővel felszerelt ezüstgyűrű, amellett, hogy komoly eszmei értékkel bír, az ezoterikusok szerint a nyilasokhoz különösen passzol, ráadásul a fejfájást is kiválóan csillapítja.

Koktélos gyűrű a koktél mellé

A partiarcok és a koktélrajongók álma teljesülhet, amikor eléjük állunk ezekkel a koktélokat formázó gyűrűkkel. A kollekciót Limelight Paradise névre keresztelték, és olyan koktélok adták a mintákat, mint például a Sex on the beach. A Piaget nem aprózta el ékszereit, 18 karátos fehéraranyból és több mint kétszáz briliánsból készül el egyetlen gyűrű, melyhez nyakláncot is választhatunk citromkarika, vagy éppen ananász medállal.

Ujjlenyomatos gyűrű a garantált egyediségért

Az eljegyzési gyűrűnek szánt ékszert azzal tette különlegessé Brent és Jessica Williams, hogy a menyasszony és a vőlegény ujjlenyomatát használják díszítő elemként. Természetesen most már ez sem számít különleges ékszernek, hiszen több tervezőnél is találkozhatunk ujjlenyomatos darabokkal, míg az egyik helyen ékkövet helyettesít a lenyomat, addig máshol a gyűrű belső felébe rejtették az egyedi azonosítót.

Gyűrű járdából

Az innováció jegyében számos anyagot próbálnak ki új területen. Valószínűleg így keletkezett a Molla Space kollekciója is, mely aszfaltból készült. A taiwani tervezők azért odafigyeltek az aszfalt okozta irritációra, ezért a viselők számára könnyítésként rozsdamentes acéllal vonták be alkotásaikat. A kollekció darabjainak minden esetben van mögöttes jelentése, a képen látható hét oldalú gyűrű a hét napjaira utal, mellyel azt szeretnék sugallni, hogy élvezzük a nap minden egyes pillanatát. Azonban, ha valaki igazi önmegvalósításra vágyik válassza a Finger size elnevezésű darabot, melyre milliméterben írják rá viselője gyűrűméretét.

A zsák és a foltja

A közmondás szerint szerencsés esetben a pár tagjai úgy illenek egymáshoz, mint zsák meg a foltja. Ezt vetíti ki a modern korra a Plug and Sucket Duo gyűrűpáros. A konnektor és a dugó szimbólummal a Yuyu Design valószínűleg arra az eshetőségre gondolt, amikor két kocka találkozásából lesz komoly kapcsolat, és bár elsőre számunkra kissé idétlennek tűnt ez a megoldás, azért elképzelhetőnek tartjuk, hogy valaki ezt a gyűrűt mégis felveszi. Bár a mesebeli, rózsaszínűre festett gyémántgyűrű-hasonmás szerintünk kelendőbb lesz a kínai tervező termékei közül.

Melyik gyűrűt választaná?

Miután végignézte az egyedi tervezésű ékszereket, nem maradt más hátra, mint sem eldöntse, melyik gyűrűt húzná partnere ujjára, vagy éppen melyik darabbal lepné meg önmagát karácsonyra. Szavazzon!