A négy legjobb magyar konyhai webáruházban találtunk avokádó szeletelőt, cseresznyemagozót, BBQ szettett és rénszarvas formájú palacsintasütőt is, de a legjobb mégis az, hogy lett egy kreatív forrásunk a karácsonyi ajándékötletekhez.

A karácsonyban az a legnagyobb szívás, hogy nemcsak kreatív ajándékot illik adni a család összes, néha kevéssé jól ismert tagjának, de a tömeget, a hisztit és tökölést legyőzve be is kell szerezni azokat. Az utóbbi gondot oldja meg az online vásárlás, persze csak akkor, ha a kiszemelt terméket nem kell megfogdosni fizetés előtt. A konyhai kütyük szerencsére épp ilyenek. Ráadásul ma már van néhány tényleg kreatív (oké, néha felesleges) cuccokat kínáló webshop a magyar piacon, amikért pláne érdemes otthon maradni a karosszékben. Egy kényszeres eszközbeszerző konyhai guru segítségével a négy legjobbat szedtük össze.

Sodrófa

A kedves dizájn első ránézésre egy közvetlen gasztroblogot juttat az ember eszébe, és valóban, a tulajdonos a bolt működtetése mellett tényleg blogol. Kajáról, mi másról?  A másik három ajánlatunkkal szemben a Sodrófa kevesebb gyártóval áll kapcsolatban, de azoktól döntően klassz és különleges termékeket szedett össze. A kínálatból kedveltük az avokádó szeletelőt és a virág alakú tojássütőt is, de a gyerekeknek szánt, blokkban felbukkanó, kislányoknak tervezett hercegnőkötény azért sok volt. Meglepő, hogy a kínálatból épp egy hűtőmágnesként is funkcionáló focilabda alakú sörnyitó a legkeresettebb termék, bár lehet, hogy az ajándékért cserébe apu boldogan üti be a bankkártyája számát. Szakértőnk szerint "a Sodrófa néhány terméke valamivel olcsóbbnak tűnik a versenytárasakénál, és a szállítási költség is elég kedvező. Sok helyes konyhai apróságot lehet találni, de tartanak kevéssé high class cuccokat is."

Kookta

"Mindent összevetve webjellegben ez az oldal vezet. Egyszerű a vásárlás, szépek a képek, és sok a termék." - jelentette ki a guru, bár hozzátette, hogy a kínálat összeállításával akadnak gondjai. Szerinte ugyanis néhány terméktípusból túl széles a választék, más, alapvető dolgok pedig teljesen hiányoznak, annak ellenére, hogy a Kookta a gyártók széles körével áll kapcsolatban. Egyébként az itt legjobb kiszúró- és sütiforma-kínálaton túl olyan egyedi cuccokat is találtunk, mint a fűszernövénytároló, a ráktisztító olló, a fa vágódeszka kihúzható hulladékgyűjtővel, meg az a palacsintasütő, amiben hat különböző karácsonyi formában süthetünk palacsintát. Mindig vágytunk egy lekváros rénszarvasra. A boltban konkrét akciót nem találtunk, viszont karácsonyig felezték a szállítási költségeket.

Konyhacucc

A kicsit rideg dizájn mögött szerethető webshop lapul, legalábbis ez volt szakértőnk véleménye. "Szeretem, hogy a többi bolttal ellentétben tartanak fűszereket és ételeket is, hogy mindig van valami akciójuk, és akárhányszor dolgom volt velük, teljesen korrektek voltak." Az első két ajánlatunkhoz képest az oldal kevésbé praktikus, a guru szerint "kevésbé áll kézre", és a fotók sem különösebben jók, de áttekinthető, a vásárlás pedig nem bonyolult. A termékskála széles, a gagyitól a menőig, a verdás gyertyáktól a szilikon krémkiszedőig sok minden megtalálható. Számos Jamie Oliver cuccot tartanak, amik képen elég jól néznek ki, de a brit szakács löncshúsízű tésztaszósza óta mi kicsit szkeptikusak vagyunk. A vevők azonban nem, a legkeresettebb termék ugyanis Jamie Oliver BBQ szettje (kötény, csipesz, rozsda mentes üvegnyitó).

Bár-konyha kellékek

Az utolsó bolt markolja a legnagyobbat a piacból, ugyanis a poharaktól az étkészleten át az elektromos eszközökig mindent tartanak. Például gyümölcscentrifugát, meg morzsaporszívót. Kényszeresen vásárló gurunk itt leginkább a bárkellékeket kedveli, máshol nem talált ugyanis ilyen helyes gyümölcsfaragó kést vagy szűrőlapátot. Azt, hogy a vásárlók mit szeretnek, sajnos nem tudtuk meg. A széles kínálat jó, bár az oldalon nem találkoztunk sem megkapó dizájnú, sem meglepő termékkel. Mondjuk cseresznyemagozó még nem volt a kezünkben. Az oldal egyébként, bár a széptől messze van, jól használható, viszont ez az egyetlen hely, ahol az otthagyott pénzzel együtt a szállítási költség nő, ami nem éppen elegáns megoldás. Az akciókat itt is érdemes figyelni, ugyanis egyszerre rengeteg terméket vehetünk meg olcsóbban.