Örök ajándék az animgif, az érdekes, színes, mozgó kis képecske, amit még a legkezdőbb felhasználók is könnyedén hozzá tudnak csatolni egy-egy levélhez, hogy így dobják fel a címzettjeik napját az adventi időszakban. Összeszedtünk egy kazalra valót, amit önök kapnak tőlünk, hogy aztán másokat is boldoggá tehessenek.

Csak a mézeskalács-illat hiányzik

Az ünnepek közeledtével az egyik legszebb dolog, amikor emberek ismeretlenül, vagy félig ismeretlenül szeretnének örömet szerezni egymásnak. Sokan, akik nem vesznek részt a közös örömkeltésben, nem is tudják, igazából mennyire egyszerű egy-egy kollégájuk, régen látott rokonuk napját megédesíteni. Az internet korában másodpercekbe telik csupán, hogy egy embertársunknak kellemes meglepetést okozzunk, így igazából csak elhatározás kérdése, akarunk-e embertársunknak örömteli pillanatokat szerezni.

A 90-es évek közepe óta miénk a lehetőség, hogy kisméretű, színes, mozgó képekkel, úgynevezett animált gifekkel (animgifekkel) szórakoztassuk egymást internetes barangolásainkkor. A technika fejlődésével az animgifek meghódították a levelezőrendszereket, egészen új perspektívákat nyitva a zenélő képeslapok után hagyott űr betöltésében. Néhány kattintással ma már bárki el tudja küldeni kedves kis mozgóképét ismerősének, főnökének, titkolt szerelmének.

Karácsony alkalmából egy csokorra való animgiffel szeretnénk önöket meglepni, hogy aztán a kedves kis animációkkal, amikkel ha nem is a mézeskalács illatát tudják elvarázsolni bármelyik levelezőrendszerbe, de egy pillanatra meg tudják idézni a szeretet ünnepének hangulatát.

Animgifek a főnöknek

Mivel főnökünkkel általában mégiscsak hivatalosabb viszonyban vagyunk, neki nem érdemes a legközvetlenebb, legközelebbi ismerőseinknek szóló ajándékokkal kedveskedni. Amennyiben a főnökének szeretne animgifet ajándékozni, a következőket javasoljuk.

 
 

Animgifek a barátoknak

Barátainknak már egészen sokféle gif közül választhatunk. Remek ötlet például humorral fűszerezni a meglepetést, és olyan animációt választani, aminek valamilyen csattanója van, vagy a megszokott karácsonyi körítésből kicsit kiszakadva hívja fel a figyelmet a szeretet ünnepének üzenetére.

 
 

Animgifek a családnak

Ha máskor feltétlenül nem is, de a szeretet ünnepén mindenképpen illik felmelegíteni a kapcsolatot családtagjainkkal, így nekik célszerű kifejezetten kedves, szerethető kis animációkat küldeni. Amikor egy rokonunknak írunk, nem az a legfontosabb, hogy humorunkkal kápráztassuk el, hanem hogy ha már így alakult, akkor legalább virtuális formában küldjünk nekik egy őszinte ölelést.

 
 

Hogyan szerezheti meg az animgifeket?

A szimpatikus animgifre jobb egérgommbal klikkelve megjelenik egy menü, ahol a kép mentése más néven opciót kiválasztva le tudja menteni számítógépére az adott mozgó figurát vagy képet. Innen már csak egy lépés, hogy azt a kiválasztott személynek szánt e-mailhez csatolja mellékletként. Az internet tele van jobbnál jobb, többek között karácsonyi témájú gifekkel, ezeken az oldalakon érdemes kezdeni a keresést: fg-a.com, gifmania.co.uk, christmas-graphics-plus.com, animated-gif3d.com. Amennyiben saját gifeket szeretne készíteni, akkor néhány fotó felhasználásával könnyedén megteheti itt. Boldog karácsonyt!