Összeállították a legrosszabb karácsonyi dalok listáját, amelyhez igyekeztünk hozzácsapni hazai kiválasztottjainkat, de meg kell jegyeznünk, ez is egy olyan lista, ahol nem tartozunk a világ élvonalába.

A Mirror munkatársai kiválasztották a tíz leggyűlöltebb karácsonyi dalukat, és a listájuk nagy részével csak egyetérteni tudunk. Igyekeztünk kiegészíteni néhány hazai mellényúlással, de be kellett látnunk, hogy a nemzetközi zeneipar sajnos akkor is előttünk jár, ha arról van szó, mi a rossz. Mivel a Mirror listáján volt pár szám, amelyek Magyarországon nem túl ismertek, ezért ezeket más, jóval ismertebb előadók, szintén borzasztó számaira cseréltük.

John Denver - Please Daddy (Don't Get Drunk This Christmas)

A mirror listáját John Denver karácsonyi countryja vezeti. Denver a 70-es, 80-as évek legnépszerűbb country előadója volt, ennek ellenére a - magyar fordításban - Kérlek, apu most ne rúgj be karácsonykor című szám mindent okoz az embernek csak ünnepi hangulatot nem.

Robbie Williams - Walk this Sleigh

Míg Robbie Williams számai, ha nem is mindig jók, annyit azért általában el lehet róluk mondani, hogy igényesen, tisztességesen összerakott zenékről van szó. Na, az énekes karácsonyi száma pont nem ilyen. Nem elég, hogy borzasztó unalmas, még mérhetetlenül gagyi is.

Cliff Richard - Mistletoe and Wine

Cliff Richard az angol zene egyik lovagja, nagyjából ötven éve van a pályán, személye meghatározta a Beatles előtti angol popzenét. Számai mára általában kevéssé hallgatottak, de a Mistletoe and Wine címűről mindenkinek van minimum annyi emléke, hogy ez az a szám, ami nincs ugyan négy perces, mégis annyira unalmas, hogy meghallgathatatlanul hosszúnak tűnik.

Basshunter - Jingle Bells

Örülünk, hogy Basshunter személyében az aktuális zene is képviselteti magát ebben a kínos válogatásban. Még a végén azt hinnék, csak évekkel, évtizedekkel ezelőtt születtek rossz számok. A zenéről nincs mit mondani, klubzene, sok köze nincs a karácsonyhoz.

Kenny G - Let It Snow

Az amerikai St Martin, Kenny G a Let It Snow című számával tökéletesen egyesíti mindazt, ami gyűlölhető egy karácsonyi számban: a szirupos csöpögést, a túláradó szeretet, és a fúvós hangszerek túlzásba vitt használatát.

Zoltán Erika & Robbie D - Mr Hóember

Nem kifejezetten karácsonyi, de ha tél és magyar popzene, akkor a legtöbb embernek ez a szám jut az eszébe. Hiába alkotott tehát Zoltán Erika a maga nemében örökzöldet, azért a "Hé Mister Hóember, ne hógolyózz a szívemmel" refrénű számot nem illik szeretni.

Animal Cannibals - Csak karácsony

Hiába volt ötletes a szövegezése az Animal Cannibals karácsonyi számának, és inkább a realitásokról mesélt, mint esett az érzelgősség vermébe, az ilyen próbálkozásokra is tradicionálisan azt kell mondani, hogy rosszak. Persze van, ami már annyira rossz, hogy jó, ez a szám sem állt tőle nagyon távol.

Cyndi Lauper - Christmas Conga

Ezt a számot a Mirror nem tartotta vállalhatatlannak, szerencsére egy blog viszont igen, mert így megtaláltuk a tökéletes leírást is hozzá. "Ha esetleg decemberben fel kell hívnod a poklot, és minden telefonos operátor foglalt, akkor ezt a zenét hallgatod, amíg kapcsolnak" - és tényleg.

Cheeky Girls - Have a Cheeky Christmas

Végül minden idők egyik legegyszerűbb zenekarától hallgassuk meg a Have a Cheeky Christmas című számot, ami valószínűleg direkt annyira gagyi, mint amennyire. Más verziót el sem tudunk képzelni, ennyire rossz dolgot senki sem gondolhat komolyan.