December 25-e egyértelműen leghíresebb szülöttje Jézus. Minden más híresség, aki ezen a napon született, teljesen a háttérben ragad, hiszen ezen a napon a világ valaki más születésnapját ünnepli. Teljesen áltudományosan meg is állapíthatjuk, talán nem véletlen, hogy az igazán harsány hírességek nem ezen a napon születtek.

Jézus születésnapjáról nincsenek teljesen pontos információk, ahogy arról sem, hogy pontosan melyik évben született, de a hagyomány szerint a megváltó december 25-én ünnepli születésnapját, ezért ennek a napnak a Jézuson kívüli híres szülötteit válogattuk össze.

Persze egy csomó híres ember született Jézussal egy napon, de olyanokat nem találtunk, akik a ciki, vagy a nehezen vállalható celebek kategóriájába estek volna. Paris Hilton február 17-én született, Nicole Richie december 21-én, Lindsay Lohan július 2-án, de elkerülte a karácsonyt a többi olyan híresség is, aki rendszeresen a kínos dolgaival kerül be a lapokba. Így megkönnyebülten nyugtáztuk, a celebvilág nagyjainak nem kellett elviselniük gyerekkorukban, hogy egyszerre kapnak karácsonyra és a születésnapjukra is ajándékot.

Helyettük közepesen ismert, de a világ popkultúrája szempontjából fontos emberek osztoznak Jézussal a december 25-i születésnapban.

Első körben itt van Sissy Spacek, a klasszikus másodvonalbeli színésznő már a hetvenes évek óta. Spacek legismertebb filmje az iskolai piszkálásnak kitett lányról szóló horror, a Carrie. A filmnek több különlegessége is van. Egyrészt ez volt az első Stephen King-adaptáció, másrészt Spacek volt az első színésznő, akit egy horrorban nyújtott alakítás miatt jelöltek Oscarra. A díjat végül nem ő kapta.

Kronológiában előre haladva meg kell említenünk Claude Fritsch-Mentropot, vagyis Desirelesst. Az énekesnő neve még így is valószínűleg sokaknak ismeretlen lehet, ő énekelte a nyolcvanas évek végének egyik szintipop himnuszát, a Voyage Voyage-t. A francia énekesnő a számával letarolta az európai slágerlistákat, és számos ázsiai országban is jól szerepelt. Kiadott egy pár albumot, de igazából tipikus egyszámos előadó, akinek a harmadik lemeze már best of album.

Jézus születésnapjától távolodva meg kell állnunk a szintipop egy másik borzasztó ismert alakjánál. Annie Lennox, a Eurythmics énekesnője is december 25-én született. Talán Lennox a legismertebb szereplője válogatásunknak, a Eurythmics legnagyobb slágerét, a Sweet Dreamset annyian és annyiszor remixelték, és remixelik a mai napig, hogy valószínűleg alig akad olyan zenehallgató, aki ne hallotta volna. Az énekesnő a Eurythmics feloszlása után szólóban folytatta, véletlenszerű időközönként jelentet meg egy-egy albumot.

Következő szereplőnk neve is valószínűleg a kevéssé ismert hírességek között van, pedig a Pogues énekese, Shane MacGowan egy időben arról is ismert volt, hogy egészen részegen adott interjúkat. A Pogues a nyolcvanas évek eleje óta létező zenekar, és ügyesen kombinálják az ír népzenét a punk és a jazz elemeivel. A zenéjüket a The Clash ihlette, miután a Pogues befutott, a The Clash énekese, Joe Strummer többször is zenélt közösen a zenekarral. A legnagyobb slágerük egyébként pont egy karácsonyi szám, a Fairytale of New York. A szám a karácsonyi időszakban rendszeresen felkúszik a brit és az ír zenei toplistákra.

Nem szabad kihagynunk Didót sem, hiszen ő is a december 25-én született hírességek táborát erősíti. Az angol énekesnő eddig több mint harmincmillió lemezt adott el, a legnagyobb áttörést az hozta neki, amikor Eminem Stan című számában énekelt. Vagyis egészen pontosan: Eminem felhasználta az énekhangját egy már meglévő számból. Az énekesnő bátyja, Rollo a Faithless egyik tagja. Dido karrierje elején több számban is együtt dolgozott a zenekarral, majd miután énekesnőként ismert lett elkészítette a Faithlessel a One Step Too Far című számot.

Végül említsük meg a holland dj-k egyik legismertebbjét, Armin Van Buurent, aki szintén december 25-én született. Van Buuren trance-t játszik, és ma már a saját számait állítja elő. Leidenből indult a pályafutása, ahol hetente akár négyszer is fellépett különböző klubokban, aztán szép lassan ismert lett az angolszász világban is. A lemezlovas 2004-ben az Oxfordon jogi diplomát szerzett, bár egyetemi tanulmányai erősen háttérbe szorultak, amikor a kétezres évek elején nemzetközi szinten is ismertté vált.