Ha egyik barátunk, családtagunk nagy kutyamániás, érdemes kutyás ajándékkal meglepni: kerestünk pár holmit, aminek hasznát veszik a kutyatartók, de a gazdának jobban tetszik, mint az ebeknek.

1. Kutyaruha, csinos nyakörv

Akár cowboy-nadrágot is adhatunk kistermetű kutyánkra, sőt, még bikinit is (ez utóbbit különösen élvezheti szegény állat): a luludognál bármilyen vicces – vagy trendinek ítélt – kiegészítőt megrendelhetünk (mi a 6990 forintos esküvői ruhánál dobtuk le az ékszíjat úgy istenigazán).

Persze karácsonyos holmik is vannak, adventi naptár a kutyának és karácsonyfás gyapjúpulóver – szintén neki – 7.900 forintért. A Vaterán nagyságrendekkel olcsóbban, pár száz vagy ezer forintból felöltöztetethetjük háziállatunkat, új vagy használt kutyaruhákból.

2. Kutyás giccs – óra, szobor, ülőke

Valószínűleg minden kutyatulajdonos lakása tele van kutyás díszekkel, szobrocskákkal, képekkel, melyekkel az ismerősök árasztják el ünnepekkor: fontos, hogy mielőtt mi is egy efféle lakásdísszel ajándékoznánk meg ebtartó ismerősünket, érdeklődjünk, kedveli-e az ilyesmit. Ha szereti a giccset, engedjük el a fantáziánkat és nézzünk szét a lakberendező boltokban, a kütyüs oldalakon és a karácsonyi vásáron. A Butlersnél kapható kutyás konyhai órára (2790 forint) és a kutyushop.hu perselyére (7690 forint) már majdnem azt mondtuk, hogy ízléstelen, de rájöttünk, hogy az igazán bevállalósak nem ilyesmivel házalnak: simán betesznek a fa alá egy kutyás wc-ülőkét

3. Kutyatáska

Főleg az XS-es minikutyákkal mászkáló csajok örülnek, ha ebüket csinos táskákban hurcibálhatják: a doggydolly.hu-n vagy a kutyaruha.hu-n nekik tuti találunk valamit (igaz, nem olcsón). A hordozó kiválasztásakor figyeljünk a kutya méretére és arra is, hogy jól szellőzik-e a kiválasztott táska!

4. Tisztasági ebcsomag

Egy tisztasági csomag is figyelmes ajándék lehet kutyás barátaink, családtagjaink számára: egy ilyet mi magunk is összeállíthatunk. Vegyünk kutyasampont, balzsamot, akár kutyaparfümöt, fogtisztítót is. Különböző keféket is tehetünk egy csomagba. Ezek nem drága termékek, pár ezer forintból össze lehet pakolni egy-egy ajándékkosarat. Ha olcsóbban megúsznánk, 990 forintért kutyakakaszedő-zacskó tartót is rendelhetünk: a kis csontalakú kulcstartós tasakban kutyás ismerősünk stílusosan tárolhatja a séta elején még tiszta zacskókat.

5. Bajuszalakú gumicsont - annak, aki szereti kiröhögni háziállatát

Nem kifejezetten karácsonyi ajándék az „Ebbajusz”, de most is beszerezhetjük valamelyik kutyás haverunknak, unokatesónknak, csajunknak, illetve pasinknak: a 3290 forintos, nem-toxikus anyagból készült rágcsával nemcsak a kutya, gazdája is jól szórakozik. „E kütyü hülyefaktora már igen magas, és szerintünk túl sok hozzáfűznivaló nem is kell hozzá” – áll az ezmegaz.hu-n. Szerintünk se.