Akinek háziállata van, fontosnak érezheti, hogy őt is meglepje valamivel a szeretet ünnepén – bár a kutyák, macskák nem feltétlenül értik, miről is van szó, biztos örömet szerez a házikedvencnek egy új fekhely, valami finom kaja vagy egy érdekes játék.

1. Kutyakaja, kutyatál

A legolcsóbb ajándék a kutyanasi: a fogtisztítók, csomózott csontok 500 forint alatt vannak, kedves figyelmesség, ha kutyamániás ismerősünk karácsonyi csomagja mellé teszünk valami ilyesmit is. Ha van időnk, akár süthetünk karácsonyi kutyatortát is, itt a recept.

Ha úgy érezzük, kifejezetten a kutyának is csinálnánk egy csomagot a legkézenfekvőbb megoldás a kutyatál: a Fressnapfnál 500 és 2000 forint közötti fém tálak közül válogathatunk. És ne felejtsük el becsomagolni az ajándékot, a kutyák nagy része imádja széttépni a csomagolópapírt, talán még jobban örül annak, mint az új tálnak. Gyorsan evő állatnak külföldről rendelhetünk 16 dollárért (3300 forint) olyan tálat, mely beépített puklijaival lassítja a habzsolást.

2. Kutyajáték

Labdával, strapabíró műanyag karikával bármikor meglephetjük kedvencünket, a Fressnapfnál kapni kifejezetten karácsonyos játékokat is, mikulássapkás rénszarvast, malacot, színes csomózott labdát 500 és 2000 forint közötti áron. Persze interneten is rendelhetünk kutyajátékot, ha ki se akarunk mozdulni otthonról, a Gizmodo a Premie-t ajánlja, náluk 3 és 40 dollár (600-8000 forint) közt van egy-egy csont alakú rágcsa.

Jó ajándék lehet az interaktív kutya-puzzle is, mely amellett, hogy szórakoztató, állítólag fejleszti is ebünk képességeit: ha komolyan gondoljuk a dolgot, az amazon.com-ról alig 50 dollárért (10 ezer forint) megrendelhetjük a fajátékot.

3. Kutyaágy, kutyaház

Minden kutyának kell egy kényelmes fekhely, kutyaágyak, párnák 5-10.000 forintért rendelhetők az álladeledeláruház oldaláról. Ha kertünk és nagy kutyánk van, a karácsony remek alkalom egy dizájnos kutyaház beszerzésére, a Fressnapfnál 23.000 forintért pofás műanyag házat kapunk (persze ha tudunk barkácsolni elég az alapanyagot megvenni valahol és saját kezűleg szögelhetjük össze kedvencünk házát).

4. Kutyasport

Nagy szüksége lenne kutyájának egy futópadra? Idén karácsonykor akár azzal is meglepheti: a termék leírásban azzal próbálják vásárlásra bírni a gondos gazdikat, hogy a napi két séta tempója és időtartama bizony nem mindig megfelelő a házikedvencnek, bezzeg a futópad. Ott végre kimozoghatják magukat a kis- és közepes méretű kutyák. A legjobb, ha lépésszámlálót is kap a kutyus az 549 dolláros (113.000 forint) futópad mellé, ez utóbbi alig 15 dollár (3000 forint), igazán megéri.

5. Kutya szórakoztatás

Ez sem egy mindennapi ajándék: ha úgy érzi, kutyája sokat unatkozik otthon, míg ön az irodában ül, vegyen neki kifejezetten kutyáknak való szórakoztató DVD-t. A filmben természet közeli jelenetek láthatók, és a „Dog Sitter Video” készítői arra is odafigyeltek, hogy az ember legjobb barátja 10-szer jobban hall, mint az ember.A DVD-t a dogtoys.com-ról lehet megrendelni, ha bárkinek van már vele tapasztalata, várjuk a beszámolót.