Egy Amerikából indult trend most kezd hódítani Európában is. Nagy-Britanniában talán már lesz, aki idén karácsonykor felpattintható műfogsorral fog fényképezkedni a fa alatt, vagy ilyennel ajándékozza meg egy hozzátartozóját. Nem olcsó, csak fogorvoson keresztül szerezhető be, viszont mosolygáson kívül elvileg enni is lehet vele.

Jobb adni, mint kapni

Pár napja már ajánlottunk olvasóink figyelmébe valamit a karácsony kapcsán, ami mosolygással kapcsolatos. Most megint egy ilyen dologról lesz szó, csak ez egy kevésbé jópofa, viszont cserébe kicsit ijesztő és nevetséges termék, amit nemcsak ajándékba adni, hanem viselni is hasznos lehet karácsonykor. Egy betehető műfogsorról van szó ugyanis, amitől az embernek szebb lesz a mosolya a fényképeken vagy egyéb fontos eseményeken.

A Snap-On Smile, azaz betehető mosoly egy csapásra megoldja az összes esztétikai jellegű fogproblémát, amit egyébként szabályzással, fehérítéssel, vagy fogpótlással kellene megoldani. Egy olyan műfogsorról van szó, ami a meglévő fogsorra húzható (pattintható) rá, így aztán nem kell hozzá se húzni, se fúrni, se faragni, mégis tökéletes mosolyt biztosít. Az előnyöknek viszont ezzel kb. vége is van.

Három hét, negyedmillió forint, végtelen számú mosolygás

A professzionális műmosolyokat Kaliforniában állítják elő, és ez nemcsak átvitt értelemben igaz, hanem konkrétan a Snap-On Smile-ra is. A termék beszerzéséhez ezért először el kell menni egy helyi fogorvoshoz, aki a gyártóval szerződésben áll. Az illető fogorvos lenyomatot vesz a kusza, elszíneződött vagy akár hiányos fogsorról, anélkül, hogy egyébként hozzányúlna. Segít kiválasztani a műmosoly kívánt alakját és árnyalatát (állítólag a fogsor színe a szem fehérjének árnyalatával kell, hogy egyezzen), majd az egészet elküldi Kaliforniába.

Három hét múlva lehet visszamenni a kész, állítólag leheletvékony, mégis roppant ellenálló műfogsorért, amely titkos alapanyagból készül. Innentől kezdve a kliensnek nincs más dolga, mint kicsengetni egy igen borsos, negyedmillió forintot meghaladó összeget (Nagy-Britanniában 900 fontba kerül az eljárás tokkal-vonóval), és innentől kezdve bármikor rendelkezésre áll a tökéletes műmosoly. Lehet menni fényképezkedni.

Enni is lehet vele

A Snap-On Smile website-ja azt mondja, hogy a fogakra ráhúzott vékony anyagréteget könnyen meg lehet szokni, így az nem zavar a beszédben, sőt, enni is lehet vele. Akár egész nap viselhető, csak éjszakára kell kivenni, és megfelelő tisztítás esetén nagyjából 5 évig használható. A jófogúak műfogsorát az alábbi videó is bemutatja. Ön kipróbálná?