Csütörtökön nyitja meg kapuit a MikulásGyár a budapesti 56'-osok terén. December 9-e és 19-e között a budapesti Felvonulási téren, valamint három fővárosi és tíz vidéki bevásárlóközpontban is le lehet adni az ajándékokat. Idén 200 ezer emberen szeretnének segíteni, elsősorban tartós élelmiszerekre, ruhákra, játékokra, tisztálkodási szerekre számítanak. Ezeket a Magyar Posta és a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el a rászorulóknak – mondta a Független Hírügynökségnek Zsolnai Endre főszervező.

Immár 6. alkalommal gyűjt ajándékokat a MikulásGyár karácsony előtt. Tavaly 133 ezer ember ünnepét tették szebbé, idén azonban már 200 ezer rászorulón szeretnének segíteni - mondta Zsolnai Endre. Főként könyveket, ruhákat, tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket várnak, de minden adománynak örülnek. December 9-e és 19-e között a budapesti Felvonulási téren, valamint három fővárosi és tíz vidéki bevásárlóközpontban is le lehet adni az ajándékokat. Idén az ország valamennyi postáján ingyen fel lehet adni a csomagokat, csak rá kell írni a dobozra, hogy MikulásGyár.
 
Szórakoztató programokkal is várják az érdeklődőket, az 56'-osok terén jégpálya is lesz, de koncertekkel, gyermekelőadásokkal is készülnek a szervezők, és lesz kézműves vásár is, a plázákban pedig gyermekfoglalkoztató fogadja a kicsiket. December 11-én, szombaton Guinness-rekordra készülnek: ötezer gyermek olvas majd öt percig egy verset.
 
Tavaly 133 ezer emberen segítettek, idén azonban 200 ezer rászoruló ünnepét szeretnék szebbé tenni. A magyar jótékonysági akciót egyébként tavaly Franciaországban Európa második legjobb karitatív rendezvényévé választották. További részletek a  www.mikulasgyar.hu oldalon található.
 
Egyes vizsgálatok szerint Magyarországon a népesség 12-13 százaléka, a gyermekek mintegy ötöde számít szegénynek. A felmérések szerint 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, aki alultáplált vagy elégtelenül étkezik.