Igazi karácsonyi történet Daniel Mustardé, aki tavaly karácsonykor tűnt fel még hajléktalanként egy rádióműsorban, ahol előadott egy számot. Most egy évvel később a férfi lemezszerződést kapott, élete teljesen megváltozott. Ja, és karácsony napján született.

"Mielőtt szerepeltem volna az Opie and Anthony Show-ban, sosem gondoltam arra, hog sztár leszek. Most sem igazán gondolok erre, de most közelebbinek érzem a dolgot, mint korábban, és ez nagyban motivál abban, hogy távol maradjak az utcától" - mondta nemrég az Asheboro magazinnak Daniel Mustard, a hajléktalan, aki tavaly internetes szenzáció lett azzal, hogy elénekelte a Radiohead Creep című számát.

Mustard azért ment az Opie and Anthony Show-ba, hogy részt vegyen a rádiósok karácsonyi játékában, amiben 12 New York-i hajléktalannak adnak egy csomó pénzt, hogy a legdrágább bevásárlóközpontokban vásárolgathassanak. Az első ilyen Homeless Shopping Spreet 1999-ben rendezték meg, akkor az volt a luxusboltok reakciója arra, hogy hajléktalanok próbáltak náluk vásárolni, hogy több boltot bezártak, illetve megalázónak nevezték az egész helyzetet a hajléktalanokra nézve.

A hajléktalanok karácsonyi bevásárlótúrája azóta viszont nagyjából hagyomány lett a hajléktalanokat általában aktívan szerepeltető rádiósoknak köszönhetően. A vásárlást megelőző beszélgetésben felmerült, hogy Mustard zenész, így a műsorvezetők gyorsan kerítettek neki egy gitárt, hogy adjon elő valamit.

Az akkor alkoholista Mustard egy saját száma mellett a Radiohead Creep című számát énekelte el, de olyan átéléssel, hogy a tavalyi karácsonyi időszak egyik internetes szenzációja lett belőle, a felvételről készült videót közel kétmillióan nézték meg azóta.

Közben eltelt egy év, és a Hypebot utánament a férfi történetének. Kiderült, hogy Mustard lemezszerződést kapott, élete teljesen felfordult a tavalyi rádiós előadás óta.

Hogy a tavaly kezdődött karácsonyi történet beteljesedjen, a lemeze nemrég jelent meg, a Bandcampen meg is lehet hallgatni. Daniel Mustardról a történetén és azon kívül, hogy egyébként foglalkozását tekintve zenész, nem sokat tudni, csak annyit, amennyit a honlapján is ír magáról, hogy karácsony napján született 1975-ben.