Összegyűjtöttünk öt olyan ajándékot, ami elsőként villanhat be az emberek fejébe, ha nagyon szorít az idő. Az ajándékok mind 5000 forint alatt vannak, tehát mélyen a zsebünkbe se kell nyúlni, ha meg szeretnénk vásárolni őket. A lényeg a sebesség, a hatékonyság, és hellyel-közzel még valamennyi őszinte boldogságot is elcsíphetünk annak az arcán, akinek az adott tárgyat vettük.

Vannak itt örök klasszikusok

Usánka. Hébe-hóba felerősödik Magyarországon a retróláz, meg általában a világban is, de ezzel mi nem foglalkozunk most. Az usánka hatalmas, szőrös, a legtöbb ember fején nagyon viccesen áll, viszont kétségtelenül meleg, márpedig most határozottan tél van, úgyhogy mindenképpen hasznos. Könnyen beszerezhető. Minden karácsonyi vásárban áll legalább egy olyan bódé, ahol szőrös cuccokat árulnak, úgyhogy forraltborozás, alkalmi kolbász tunkolás mellett, apró kitérővel pillanatok alatt beszerezhető. Karácsonyi hangulat pipa, ajándék, ami hasznos is, pipa, ráadásul egyetlen bevásárlóközpontban sem kellett kétségbeesve forgolódni. Pipa.

Könyv. Felesleges próbálkoznunk, úgyse fogja soha senki levenni a polcról, úgyhogy válasszunk olyat, aminek szép a borítója, szép a gerince, tehát kiváló lakásdísz lehet belőle. A könyv annyira semmilyen ajándék, hogy tökéletes akkor is, ha családtagnak vesszük, de tökéletes akkor is, ha munkatársunknak. Nyilván viszonylag gyorsan hozzá lehet jutni, a könyvesboltok ráadásul az utóbbi időben egészen kicsinosodtak, szóval hangulatos, szép környezetben vásárolhatunk, ahol ráadásul akkora tülekedés sincs, viszont meleg van, és nem fúj az arcunkba a csípős szél. Minden szempontból megfelelő. Pipa.

Kedves gesztusok

"Ez nem sörhas, hanem szexgép-üzemanyagtartály"-feliratú póló. A kedves ismerősünk szeret társaságban viccet mesélni? Az Üvegtigris után úgy jött ki a moziból, hogy azt hajtogatta, hogy régen nevetett már ekkorát? Akkor a megfelelő ajándék egy jófejkedő feliratos póló, amiről biztosan régóta álmodozott már, de soha nem merte megvenni, vagy mindig csak arra várt, hogy a barátai is felismerjék, hogy mekkora mókakirály, és szolidan elismerjék valami hasonlóval. A jófejkedő feliratos póló tehát minden, amit egy barát csak adhat, egy igazi, férfias hátbaveregetés. Mivel a fesztiválszezonnak egy ideje vége, ezért kénytelennek vagyunk a Nyugati aluljáróban beszerezni, viszont ebből kikerekedhet egy eszméltetlen sztori, amivel átnyújtjuk legkedvesebb hozzátartozónknak. Rengeteg pipa.

Hatalmas dilemma, hogy írható dévédét vásároljunk-e, amire magunk másoljuk fel a filmeket, vagy vegyünk egy eredetit. Válság ide, vagy oda, úgy döntöttünk, hogy nagy lábon élünk, és eredeti dévédét fogunk vásárolni. Kimaradt jelenetek, választható nyelvek, szépséges borító, szépséges korong. A helyzet kicsit persze hasonló, mint a könyvvel, de ebben az esetben reménykedhetünk, hogy legalább egyszer belepillantanak az ajándékba. Arról nem is beszélve, hogy dévédét nézve összegyűlhet a család, ölelkezve nézhetik a szerelmesek, tehát kijelenthetjük, hogy összehozza az embereket. És ugye, mi más is lehetne a szeretet ünnepének a lényege. Mivel a könyv is mesés mentőajándék, amire rengeteg pipát ki lehetett osztani, a dévédé egész pipatengert megér.

A lényeg: a szeretet

Rekesz sör. Úgy tűnhetne, mintha ez lenne mindennek a legalja, pedig dehogy. A javíthatatlan romantikusok persze csokoládéval meg üveg borokkal próbálkoznak. Menőznek, flancolnak, elmondják, hogy oké, nem értenek hozzá, de szerintük ez a vörös bizony isteni. Aztán majdnem minden alkalommal valami ócska, dugóízű lőrével szúrják ki az ember szemét, ami ráadásul rohadt drága is volt. A sörrel nem lehet hibázni, a sör ritkán okoz csalódást, a sör olyan, mintha fütyülnénk a fogyasztói társadalom minden íratlan szabályára. Szembe köpjük a világot, elvetjük a külsőségeket, és megtartjuk a karácsonyból azt, ami legfontosabb: együtt vagyunk, és töretlenül szeretjük egymást. A sör maga a pipa.