A Porsche Design egymillió dolláros adventi naptára nyomába sem ér annak a szintén formabontó kalendáriumnak, amit aranyból, gyémántokból alkottak meg. A 81 karátos dísz 1,7 millió fontot kóstál, és állítólag már több híresség érdeklődött iránta.

Egy belga cég, az Octagon Blue GCV egy 81 karátos adventi naptárral rukkolt elő. Az aranyból, gyémántokból valamint üvegből készült darab értéke 1,7 millió font (kb.  563 millió forint). Ehhez jön még hozzá az általános forgalmi adó, igaz, az árban benne van egy különleges, egyedi, az ügyfél igényeinek megfelelő ékszer tervezése is a frankfurti Biegel ékszerstúdiónak köszönhetően. A Daily Mail szerint jelenleg ez a világ legdrágább adventi kalendáriuma.

A cég igazgatója, Oscar Brethouwer szerint egy nagyon különleges és lenyűgöző darabról van szó, és már több híresség is érdeklődött a méregdrága dísz iránt. „Nem meglepő, hogy ilyen nagy az érdeklődés. Egy ötven főből álló csapat dolgozott rajta naponta húsz órát azért, hogy elkészüljön karácsonyra. Nagyon elégedettek vagyunk, és biztos vagyok benne, ha nagyon boldog lesz az, aki megkapja karácsonyra” – tette hozzá. Ha pedig valaki egy kis hírveréshez vagy reklámhoz szeretné felhasználni, a kellő összeg kifizetése után ezt nyugodtan megteheti, és a cég természetesen a bevételt is nemes célokra ajánlja majd fel, ahogy az eladásból befolyt összeg egy részét is.

Ha valakinek nincs pont 1,7 millió fontja, csak egymillió dollárja (kb. 211 millió forintja) van, akkor ajánljuk figyelmébe a Porsche Design adventi naptárát, amit még november kilencedikén mutattak be a Harrods áruházban. A formabontó adventi kalendáriumból összesen öt darab kapható, és a huszonnégy ablak mögött igen drága ajándékok lapulnak. Az alumíniumból készült, 175 centiméter magas adventi monstrumban többek közt napszemüveg, toll, mandzsettagomb és karóra rejlik, valamint jelképesen egy 525 lóerős Mercury-motorral hajtott motorcsónak, egy teljesen felszerelt konyha és egyéb földi hívságok is találhatóak benne.