Ez most nem egy kitalálós gömb, mert ennek a karácsonyfadísznek pontosan tudjuk, ki a készítője: nem egy magyar celeb, hanem egy szemfüles amerikai cég. “2010, az utolsó közös karácsonyunk” - áll a karácsonyfadíszen. A dolog csak első pillantásra cuki.

Tavaly ilyenkor nagy felhajtást kavartak akörül a brit ügyvédi iroda körül, amelyik válási utalványokat kezdett árusítani karácsonyi ajándéktippként. Ez a kedves adomány azoknak adható, akik egy már megromlott kapcsolatban sínylődnek, és elkelne nekik egy kis ügyvédi konzultáció abban a témában, hogyan a legjobb kiszállni a házasságból. Az idei szezonban azonban a szakítós ajándékok között ez a karácsonyfadísz a sláger.

“Az exének keres megfelelő ajándékot?” - kérdezi a Breakup Ornaments (Szakítós Díszek) nevű cég reklámszövege. Ők tudják, hogy mit kell karácsonykor ajándékozni a volt barátnak vagy barátnőnek: egy ilyen első pillantásra cuki díszt a fára, amire azonban ez van írva: “2010. - Az utolsó közös karácsonyunk”.

A fenti videó a szakítós díszek reklámja, de akár felhasználási javaslatnak is felfogható. Aki úgyis mostanában szeretne előállni a farbával, hogy egy életre elege van barátjából/barátnőjéből, az továbblépési szándékát úgy is közölheti, hogy felakaszt egy ilyen díszt a fára. Aztán jöhet a szeretet ünnepe.