Voltunk olyan bátrak, hogy a 40 fokos déli napsütésben ültünk biciklire. Ez már önmagában megérne egy posztot, nem kis teljesítmény és egészen példaértékű még a legrövidebb táv is, amihez minimális energiabefektés szükséges. Ha a Balaton északi partjánál nyaral, netán ön is a hozzánk hasonló vakmerőek táborát erősíti, segítünk egy keveset, merre menjen.

A Káli-medencénél jobb úti célt keresve sem találhatna, ezen belül természetesen Köveskál az egyik örök kedvenc. Arrafelé pedig a Kornyi-tóhoz tereljük, mégpedig azért, mert nem egyszerű megtalálni. Halkan jegyezném meg, hogy a tónál könnyedén beleélhetjük magunkat egy tehén mindennapjaiba. De a legyek nehogy elvegyék a kedvét, akár Pataky Attila is lehet egy kis időre, miközben a Kornyi-tó melletti földönkívüliekkel teletűzdelt dombot nézi.

Legyen mondjuk a kiindulópont Révfülöp (ide kattintva térképet is talál), mivel ez a tóhoz legközelebbi part menti település. Ha Kővágóörs felé veszi az irányt, koppanásig megy a faluban, már csak egy ugrás a végcél és a Theodora tanösvény. Köveskál felé a két falu között húzódik a Kornyi-tó, amit a borítóképen szereplő ufós szobrok jelölnek. Igazából persze nem ufók, hanem Veszprémi Imre szobrász alkotása, csak meglehetősen ufósra sikerültek. A domb után tud besétálni, ha egyre több légy száll a végtagjaira, jó helyen jár. A környéken rengeteg madárfaj él, sok az élőlény. Városi, a rovaroktól és egyéb idegesítő izéktől tartó egyének csak óvatosan közlekedjenek! Viszont a 3-4 percenként felszálló vadkacsák kárpótolhatnak.