Ha ön napon van, feltétlenül kenje magát, nincs kivétel, nincs apelláta! Ha le akar barnulni, akkor is kenje be magát, és a déli órák környékén inkább kerülje a közvetlen napfényt!

Na de mi van akkor, ha az ember egyedül van a strandon, vagy éppen otthon dönt úgy nagy magányában, hogy kiül/kifekszik a kertbe/teraszra, hogy egy kis színe legyen? A strandon ugye meg lehet kérni valakit, hogy kenje be a hátunkat, de valljuk be, kicsit azért kínos ilyet felvetni egy vadidegennek. Hogyan védekezzünk akkor a hátleégés ellen? Alább mutatunk néhány módszert arra, hogyan naptejezhetjük be a saját hátunkat.

1. Spray

A legegyszerűbb módszer, ha ön tudja magáról, hogy szokott egyedül kenekedni: ne naptejet vegyen, amit flakonból kell kinyomni, hanem spray-ből spriccelhető napvédőt, napolajat. A legtöbb márkának van ilyen kiszerelése, és ugyan nem kifejezetten kényelmes a saját hátunkat kitekert kézzel spriccelni, azért nem is annyira komplikált kivitelezni. Ez valószínűleg a legszimplább és legbiztosabb megoldás, csak nem a legkényelmesebb.

2. Szivacs + bot

A fenti fiatalembernek van egy jó ötlete. Kell hozzá egy szivacs meg egy bot, az előbbit madzaggal rá kell kötni az utóbbi egyik végére. Aztán a szivacsot be kell naptejezni, majd a bot segítségével már kenegethetjük is kényelmesen a saját hátunkat.

3. Nyeles Hátkrémező

Amerikában minden van, természetesen a fenti szivacs+bot módszer profi, előregyártott verziója is létezik, pontosan erre a problémára. A fenti videó egy ilyen terméket mutat be a sok közül. Sőt, nemcsak naptejet lehet vele felvinni a hátunkra, hanem mondjuk testápolót is, vagy egészségügyi okból felírt egyéb krémet. Ráadásul hátvakaróként is használható! Ön hogy bírta ki eddig egy ilyen nélkül?

4. Borosüveg

Ha nincs otthon se szivacs, se bot, egy borosüveg csak akad! Az interneten terjedő, kétes megbízhatóságú tippek a borosüveget is a hátnaptejezésre alkalmas eszközök közé sorolják, állítólagos előnye, hogy gömbölyű, így jobban követi a hát domborulatait.

5. Törölköző

Ha ön napozni készül, törölköző csak van önnél! Hát tegyen egy kis naptejet a törölközőre, aztán dörgölje vele végig a hátát, pontosan úgy, mintha törölközne – máris bekente magát! Ez egy roppant kényelmes és biztos módszernek tűnik, de hátránya ennek is van: a törölköző tiszta naptej lesz, és következő mosásig nem igazán alkalmas használatra.

6. Törölközőre emlékeztető hátkrémező

Azt hitte, ilyenből nincs előre legyártott verzió? Dehogy nincs!

7. Nyújtás

Ha gyakran szokta saját magát krémezni, az is megoldás lehet, ha vállízület-lazító gyakorlatokkal jó sokat nyújt, és így bizonyára minden pontot el fog érni a hátán is, így vagy úgy. A múltkor láttuk az Alicia Keys legutóbbi klipjében vouge-ozó fiatalembereket, hát ők tuti gond és segédeszköz nélkül be tudják naptejezni magukat, a hátukon is.