Amennyiben idén (is) tervezi, hogy részt vesz a balatoni öbölátúszáson, ne aggódjon, lesz rá lehetősége! Kicsit ugyan nehézkesen indul az online nevezés, eredetileg június 15-re tervezték a szervezők, hogy elindítják, de sajnos egy váratlan technikai probléma keresztülhúzta a számításaikat.

Ez pontosan azt jelenti, hogy - ugyan elméletileg lehetne jelentkezni a versenyre - , egyelőre a gyakorlat azt mutatja, hogy a pótidőpont funkció használhatatlan.

Márpedig pótidőpont megadása kötelező. 

Miért?

Amennyiben az időjárás beleszól a versenybe és emiatt el kell halasztani, automatikusan a pótnap válik érvényessé. Akik erre jelentkeztek, azok indulhatnak a versenyen, a többiek azonban nem, viszont ők automatikusan visszakapják a nevezési díjukat. Tehát a feliratkozás csakis akkor működhet flottul, ha a funkció újra életképessé válik. 

Várhatóan június 28-án, vagyis kedd reggel már működni fog a rendszer, szóval attól a pillanattól kezdve nevezhet az öbölátúszásra. 

A verseny a tihanyi hajóállomás strandjáról indul, a cél a balatonfüredi Marina Hotel előtti partrész lesz. Idén az eddiginél több táv leúszására lesz lehetőség, ezek a következők:

  • 800 méteres táv
  • 1500 méteres táv
  • 3600 méteres táv

Ennek oka, hogy szeretnék, ha a kisgyermekes családok is nagyobb számban indulnának a megmérettetésen. 

A jelentkezés feltételeit részletesen elolvashatja az alábbi linken

A cikk képei illusztrációk, a 2013-as Balaton-átúszáson készültek.