Az északi part fővárosának tartott Balatonfüred a Múzeumok Éjszakája után lázasan készül a következő Kékszalag vitorlás versenyre és az Anna-bálra, de addig is rengeteg programot kínál a város. A napokban épphogy véget ért a Hal- és Borünnep, máris elkezdődött a Kisfaludy Színházi Fesztivál, a Tagore sétányon pedig zajlik az élet, mint ahogy minden nyáron.

Kisfaludy színház fesztivál

Június 30-tól július 5-ig tart a Kisfaludy Színházi Fesztivál, aminek több helyszíne is lesz: a Kisfaludy Színház, Vaszary Galéria, az Anna Grand Hotel és a BSZKK. A fesztivál ideje alatt többek közt a Mazsola és Tádé, a Figaro házassága és A hétpróba is látható – délelőtti és esti programok egyaránt lesznek. A jegy ára ezer forintba kerül, a programokról részletesebben a Kisfaludy Színház weboldalán lehet tájékozódni. A Kisfaludy Galériában fotókiállítás is van, a címe Pipacsmezők, kortárs fotográfiai reflexiók az első világháborúra, a színházfesztivál keretein belül ezt is érdemes megtekinteni.  

Éjszakai futóverseny

A sportolást kedvelők tesztelhetik állóképességüket futással, Füreden július 2-án szombaton este  9 órakor kezdődik az I Love Balaton Éjszakai Futás, a Szent István térről. Középtávot és félmaratont is lehet futni szombat este, az útlezárásokról és a pontos útvonaltervről a város honlapján van bővebb információ. 

Balaton mozi

Azoknak, akik jobb szeretnek pihenni, mint mozogni, a Balaton mozit ajánljuk. Többek közt A függetlenség napja 2-t, a Mielőtt megismertelek című romantikus filmet és a Szenilla nyomábant is vetítik a héten. 

Kultkikötő

A Kultkikötő két hónapon keresztül 200 programmal vár mindenkit idén. Balatonföldváron főleg szabadtéri színházzal szórakoztatja a közönséget, főleg gyerekelőadásokkal és kamara-előadásokkal. Érdemes előre jegyet foglalni, még akkor is, ha eső várható, a programsorozatot szervezők gondoltak a rossz időre. A Kultkikötő július 1-jén Quimby koncerttel indítja a nyarat, ez 9-kor kezdődik Földváron, a jegy ára 4200 Ft.

Sétahajózás

Hajókázás nélkül nem múlhat el az idei nyár sem, a füredi kikötőből egyórás és kétórás sétahajózásra is van lehetőség, továbbá lehet a naplementében is romantikázni a hajón. Ez nem olcsó program, körülbelül kétezer forintba kerül egy órányi hajózás, a menetrendet a Programturizmus oldalán érdemes figyelni. 

És ha ez még nem elég, akkor ajánljuk Balatonfüred honlapját, ahol rengeteg aktuális programot találnak.