13767160 1164782520231732 6335361876498780820 o

A Balaton Sound után egy újabb balatoni Sound, ami szintén fesztivál

2016.07.19. 13:17
Július 19-én indul egy újabb balatoni fesztivál, a Babel Sound Balatonbogláron.

A fesztiválozók egészen július 24-ig, vagyis hat napon át együtt muzsikálhatnak a zenészekkel, táncolhatnak, főzhetnek, és ha kedvük támad, felfrissülésként csobbanhatnak egyet a Balatonban.

A fesztivál-belépővel nem csak a strandra mehet be, de a zenepavilonba, a csavargőzös műemlékhajóba, a kápolna melletti mini amfiteátrumba, és megnézheti még a várdombot illetve a fesztivál csomópontját, a Babel Campet. A hazai előadók – Kerekes Band, Holdviola, Firkin, Meszecsinka… - mellett húsz országból jön számos formáció. Olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi indonéz és indiai együttesek, előadók érkeznek, hogy itt töltsék ezt az egy hetet.

A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanulhatnak az érdeklődők. A hangszerbemutatók után a mesterek megmutatják, hogyan is kell megszólaltatni azokat a különleges hangszereket, amelyekkel találkozhat a közönség; fúvósokat, mint például a didgeridoo, a ney; ütősöket, mint a darbuka, djembe, tabla; és húrosokat, mint a szitár. Annak, akinek profin megy a zenélés, beülhet egy mesterkurzusra is.

De nem csak zenélni, enni is lehet majd, a zenészek ugyanis főzni is fognak!

A gyerekeket gyerekprogramok várják, a Kultkikötő Színpadon pedig esténként zenés színházi műsorokat lehet majd látni: Szalóki Ági és a Cabaret Medrano börleszk világot teremt, Fullajtár Andrea pedig Marlene Dietrich dalokat ad elő.