Ha nyár, akkor pihenés, lazulás, dinnyézés, lángosozás, fürdés, napozás és így tovább. Mindezeket itthon talán a Balatonon lehet a legjobban kivitelezni. A munka fáradalmainak 4520%-os kipihenéséhez persze egy nyaraló, illetve egy bérelhető Zimmer Frei is kell. A nagy szálláskeresés közben már indul is a móka, amint a Marika/Ági/Katica/Levendula Apartman/Hotel/Nyaraló rengetegben olyanok jönnek szembe, mint a csopaki

Csopakabana.

A fejben a Magyar Tengerhez költöztetett Copacabana beach hangulatát egy ügyes szójátékkal elővarázsoló szálláshely tényleg hű lehet a szlogenjéhez, hogy ez az ideális családi nyaraló. Hisz erre még a honlapjukon megjelenő gyanúsan paintben rajzolt mosolygós napocska ott áll sorsdöntő bizonyítékként.

Sárga Ház

Nem, nem egy sárgaházként elhíresült elmegyógyintézetben lehet megszállni a Balatonhoz közel, csak egy sárga házról van szó, ahol kérésre csomagolt ebédet is adnak. A csodálatos panorámával rendelkező káptalantóti nyaralót onnan lehet megismerni, hogy sárga.

Csokitó

"Ronda és finom" - ezzel a szöveggel adták el anno a Chokito nevezetű csokit. Ennek semmi köze az édesség nevét fonetikusan leírva használó siófoki nyaralóhoz.

Gombás Kúria Mansion B&B

A névvel ellentétben itt semmi se gombás, legfeljebb a tulaj vezetékneve, ami így a "Kúria" és a "Mansion" szópárossal elég mókásan hat. Itt szálljon meg, ha Copf ízlésben épült házban akar pihenni.

Csirke-Csülök Vendégház
 

Csirka Csilla és Csülök Csabi kiadó nyaralójáról lenne szó? Nem. Ez a Csirke-Csülök Vendéglő vállalkozás gyümölcse. Ha már evett egy jót, akkor pihenjen is azoknál, akik az ételt adták a szájába. Légkondi van, síkképernyős TV és Wifi is van. Kell ennél több? 

Örök Nyugalom Vendégház
 

Az így elnevezett balatonfüredi nyaralót akár Végső Menedék Mansionre, Néma Csönd és Hullaszag Hotelre is átkeresztelhetnénk, ahova az Utolsó Vacsora Vigadó szállítja az ételeket. Persze simán lehet, hogy tényleg csak annyira csendes a ház, hogy örökre ott akar majd lazítani.

Persze van még ott, ahonnan ezek jöttek. Van egy kék ház, ami így Kék Lagúna Vendégház lett, pedig nincsenek benne magukra maradt gyerekek, akik lakatlan szigeten nőttek. De elég zavaros érzés lehet a siófoki Toscana Apartmentsben vagy a House Italy-ban is szállást foglalni, főleg ha valaki földrajz-beállítottságú.