D  VG20150701029

Igazi strandidőre számíthat a hétvégén

2016.07.29. 20:08

Ha jót akar magának, töltse a vízparton a hétvégét, mert az előrejelzések szerint igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Vasárnap akár 35-36 fok is lehet, de az esti órákban érkezik egy hidegfront, ami egy kicsit felfrissítheti a levegőt.

Ami a szombatot illeti, jelentős légmozgás nem várható, északnyugaton azonban időnként előfordulhat egy-egy élénk déli-délnyugati széllökés. A délutáni órákra 28 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, az esti órákig jelentős csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb északon, északnyugaton és nyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar. A Dunántúlon és helyenként északon megélénkül a déli-délnyugati szél. Hajnalban sem frissül fel a levegő, sok helyen 20 fok felett alakul majd a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 31-36 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz a hétvégén, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, illetve 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt

– számolt be az idokep.hu.

A nagy hőségnek vasárnap este egy hidegfront vethet véget. A jelenlegi számítások szerint az éjjeli órákban a Dunántúlon többfelé, illetve északon is kialakulhatnak záporok, zivatarok, valamint a szél is megerősödhet.