Azért, hogy ne kelljen az egész internetet feltúrnia, összeszedtük a legfontosabb kertmozikat a Balaton környékén. Van, ahol esőben is beülhet filmet nézni és a popcornt is sörrel kísérheti. Az északi parton viszont jobban elszálltak az árak, mint a délin.

Club Aliga kertmozi - Balatonvilágos

Minden nap 21 órától van vetítés, az első 40 embernek ráadásul székpárnát is adnak. A műsor alapján nem túl friss filmeket játszanak, de mindenképpen pozitív, hogy az Oscar-díjas Saul fiát például július 26-án leadták, ami viszont talán még ennél is fontosabb, hogy a büfében kétféle sört is árulnak! Ráadásul fedett, így az eső sem tehet keresztbe.

Jegyár: 850 Ft

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad - Siófok

Kis átverés, hiszen ez valójában egy színpadra erősített vászon, de legalább ingyenes. Az esti előadások egységesen 21 órakor kezdődnek, de péntekenként délelőtt 10 órától  családi filmeket és meséket is vetítenek.

Jegyár: ingyenes

Zamárdi kertmozi

Aki esőben és kutyával szeret moziba járni, semmiképpen ne hagyja ki, merthogy a mozi fedett és az állatokat sem zavarják ki. Ők is mindig este 9-kor kezdenek és elég sokan elférnek, a mozi ugyanis 400 fős. A jegyár alapból 800 forint, de ha július 29-én, pénteken sokadjára is benevezne a Jégkorszakra, csak 700 forintot kellene fizetnie. Az animációs filmekért ugyanis száz forinttal kevesebbet kérnek.

Jegyár: 800 / 700 Ft

Kultúrtér - Balatonfenyves

Rossz hír, hogy csak heti kétszer, kedden és vasárnap esténként funkcionál kertmoziként. A vetítések itt is 21 órától kezdődnek.

Jegyár: 800 Ft

Fövenyes kertmozi - Balatonudvari-Fövenyes

A fövenyesi kertmoziban ugyan sört nem lehet kapni a büfében, de az otthon bemixelt fröccsöt biztosan nem öntetik ki senkivel a bejáratnál. Az augusztusi filmek már itt, amit a tervek szerint esténként 9 órától vetítenek majd. Kivéve, ha esik.

Jegyár: 1000 Ft

Szigeti kertmozi - Révfülöp

Jó hír, hogy itt péntektől szombatig nem csak este 9-kor, de este 11 órakor is van vetítés. Augusztus 3-ig itt találja a műsort.

Jegyár: 1000 Ft

Alsóörsi kocsmamozi

Kertmozinak csak enyhe túlzással lehet hívni az alsóörsi kocsmamozit, ami igazából a söröző falára erősített vetítővászonból áll és ahol péntektől vasárnapig vetítenek. A hely nagy rizikó faktora a filmnézés közbeni totális lerészegedés.

Jegyár: 400 Ft

Csopak Forrás Kertmozi - Csopak

Teljesen szabadtéri, és még áteresztő kapus beléptető rendszer sincs, ezért autómoziként is funkcionál. A vetítések itt is minden nap este 9 órától kezdődnek. Ma, július 27-én például a Dzsungel könyvét nézheti meg. Amennyiben nem esik.

Jegyár: 1000 Ft