A Watch Dogs 2 című, hackelős Ubisoft játék megjelenése alkalmából a magyar fejlesztők készítettek egy beharangozó játékot. Az akár telefonról is játszható Buda_Hackin_Pestet, mint az alábbi videón láthatják, kipróbáltuk. Rajtunk kívül eddig körülbelül 1500 ember tett így.

Nem véletlenül: a játékban minden szint teljesítéséért pont jár, a legtöbb pontot gyűjtő öt játékos bejut a döntőbe . A fődíj egy PS4 Pro, a többiek mindenféle gadgeteket nyernek, amelyek a játékban is megtalálhatók.

Na de milyen a játék?

„Először amikor regisztráltam telefonról, elég neccesen jöttem rá a lényegre, mert mobilról annyira nem volt egyértelmű a tárcsák szerepe. Egy órán keresztül próbáltam rájönni a titok nyitjára, de egy akkora kijelzőn az sem volt egyértelmű, hogy a tárcsán lévő ábráknak találkozniuk kell. Amikor másnap gépről beléptem, már minden egyszerű volt: csak úgy hackeltem a belvárost, mint gonosz emberek a BKK automaták nyílásait! Végülis egy IQ teszt-szerű játék, ha valaki vizuális típus, pillanatok alatt összeáll a kép” – írta Bálint.

„Noha az elején nagyjából csak arról kaptam instrukciót, hogy melyik székre üljek le, és semmi mást nem tudtam arról, hogy mivel fogok szembesülni, végül egész szerencsésen alakultak a dolgok. Eleve odáig vagyok a számítógépes játékokért, pláne, amiben gondolkodni is kell, és így ebben sem csalódtam. Közepesen nehéz volt felvenni a fonalat, de amikor belejöttem, nem bírtam abbahagyni, a bokámnál fogva kellett kivonszolni a szobából. Otthon végigcsináltam, jöhetne egy újabb eresztés” – nyilatkozott élményeiről a függővé vált Viki.

A teaser játékot november 20-ig  lehet kipróbálni, akár itt, egyetlen kattintással: