A legjobb balatoni szabadstrandok után sorra vesszük a legjobb fizetős lehetőségeket is: netes listák, olvasói beszámolók és személyes benyomások alapján körvonalazódott, hogy a fizetős strandok közül a keszthelyi, vonyarcvashegyi, almádi, gyenesdiási, sajkodi, siófoki, gyenesdiási és füredi fürdők a legmenőbbek - érdekes módon hétből hat az északi parton található. A kedvencének adjon 10 pontot, a legkevésbé jónak 1-et! Ha hiányolja a legjobb fürdőt a listáról, írja meg kommentben!

Balatonalmádi Wesselényi Strand - mozgó lángosossal

Az északi part egyik legnagyobb strandja a tavaly felújított Wesselényi strand, ahol EU konform játszóteret, ingyenes programokat és pótolhatatlan mozgóárusokat találunk. A parkoló sajnos elég kicsi, úgyhogy messze kell megállni a kocsival, ami hátrány, előny, hogy a bicikliket a strandon belül köthetjük ki. A strand 7-ig van nyitva, a felnőttjegy 550 forint, a gyerekjegy 400. az értékmegőrzőért is fizetni kell, 500 forintért nem kell attól rettegnünk, mit visznek el a partról, míg mi úszunk.

Balatonfüredi Esterházy Strand - elegáns és zsúfolt

Füred keleti végénél található az elegánsnak mondott strand: két étterem, koktélbár, kisbolt és tetoválószalon is van a fürdő területén, nomeg egy termál- és élményfürdő, amit pluszpénzért lehet használni. A strand területe nagyon gondozott, a partról a Tihanyi Apátságra látunk rá, egyébként olyan, mint minden más balatoni strand: „Láttam már fitness és aquafitness foglalkozásokat, ezekre mindig akadnak lelkes jelentkezők. A strandon elég sokan szoktak lenni, de mindig van hova letenni a törülközőt, mivel sok a fa, gyakran kell költözködni, hogy kövessük a napot. Akadnak idős német turisták, fiatalok mindenhonnan és rengeteg kisgyerekes: a kölykök imádják a nagy játékhajót, mindig ott visítoznak. Sokan nyafognak a vízbe vezető lépcsőnél, hogy hideg víz, ez szokott kisebb torlódásokat okozni” – tudtuk meg moanától, ahogy azt is, hogy a strand-vége jelzésnél is csak nyakig ér a víz és sok a hínár. A felnőtt alap-belépő 810 forint, de válthatunk olyan napijegyet is, ami többszöri belépésre jogosít, 980 forintért. A gyerekjegy 490 forint, a nagycsaládos belépő 2610 forintba kerül. Az élményfürdőért 600, gyerek esetében 400 forintot kell ráfizetni a belépőre.

Gyenesdiási Játékstrand - éjszakai is lehet sportolni

A kisgyerekesek számára tökéletes választás, van ingyen csúszda, minidisco, mediterrán hangulatú pancsolórész, de a felnőttekre is gondoltak, a strandröplabda pályákat éjszaka is kivilágítják, és itt volt elsőként nyílt vízfelületen kialakított vízilabda pálya. A napijegy 600 forint, gyereknek 300, de van kedvezményes családi jegy is 1500 forintért.

Keszthelyi városi strand: műemlékkel

A városi strandon feszített víztükrű medence várja azokat, akik inkább klóros vízben fürdenének. Természetesen ezen a strandon is rengeteg sportpálya, öltöző, kabin és büfé van, legnagyobb húzóereje talán mégis a 40 méter hosszú, ingyenes óriáscsúszda. 31.000 négyzetméteren lehet napozni, van ingyen wifi és hajnalig tartó zenés bulit is tarthatnak a strand vendéglátóhelyei , például az egzotikus hangulatú Viviéra – írja a balatontipp.hu. Emellett az 1864es szigetfürdő felújított épülete is igazi látványosság. A strand hátránya, hogy a belépők kicsit drágábbak, mint máshol, felnőttek 990 forintért, gyerekek, nyugdíjasok, diákok 660 forintért fekhetnek ki a keszthelyi plázsra.

Sajkodi Strand - a nagyon kicsi

A Sajkodi strandot nem könnyű megtalálni, aki ismeri, pont ezért szereti: meg azért mert kicsi, családias. Sok fa van, kellemes árnyék, és sajnos az átlagnál több szúnyog. Cserébe egész egyedi a panoráma, tudtuk meg Dexitől: „Sajkod azért is érdekes, mert a Balaton máshogy áll mint megszokott, oldalra és nem előre, mivel Sajkod a Tihanyi-félszigeten fekszik, így végeláthatatlan a vízfelület, és ettől kicsit tenger érzése van az embernek”. A belépőárak igazán barátiak, 150 a felnőtt, 80 forint a gyerekjegy.


A legjobb balatoni fizetős strandok nagyobb térképen való megjelenítése

Siófoki Nagystrand - a legnagyobb

Az ország egyik leglátogatottabb –és legzsúfoltabb– strandja. Egyszerre 13.500 embernek van hely a siófoki parton, hát nem hagyhatjuk ki a felsorolásból, biztos sokan ezt szeretik: több fizetős és ingyenes part van, egyik legismertebb plázs a Nagystrand, ahol csak nappal kell fizetni, este 7 után beindulnak a kedvelt party-helyek (például a Coke Club), és hajnalig tartó buli kezdődik. Főszezonban 1.000 forint a belépő, 500 forint a gyerekjegy. Siófok közel 15 kilométeres partszakaszán több kellemes szabadstrand is működik, de aki a zsúfolt, hangos ingyenstrandolást szereti, a Csúszda utcánál keressen magának koktélbárt: itt lehet egyébként wakeboardozni, vízisíelni is.

Vonyarcvashegyi Lidó Strand - plazmatévével

A kiépített strandon rengeteg szórakozási lehetőség van, van gyermekmedence, menő a játszótér, lehet wakeboardozni, csónakázni, vitorlázni, minigolfozni, etc. A Balaton egyik legkedveltebb északi partszakaszán fekvő strandon van net is, és hatalmas plazamtévéken lehet meccset nézni. Lehet szezonbérletet váltani, 14.000 forintért, a napijegy felnőttnek 600, gyereknek 250 forint, diáknak, nyugdíjasnak 300. A strand egész nyáron nyitva, reggel 8-tól, este 6-ig.