Pusztán csak nyitottság kérdése, hogy az ember mer-e a Balatonban szexelni, de azt jó tudni, hogy a Balaton vize idén annyira tiszta, hogy egész biztos, nem emiatt kell lemondani a szexről.

Kovács Márta, az Országos Tisztiorvosi Hivatal közegészségügyi főosztályának vezetője közlésében az áll, a Balatonnál vannak idén a legkiválóbb vízminőségű strandok, a Tiszánál pedig a legkevésbé jók. Idén tehát akire a vízben tör a vágy, nem kell paráznia, mit kaphat el.

Egészségesebb a Balatonban csinálni, mint az uszodában

"Attól nem kell félni, hogy baja lesz annak, aki idén a Balatonban szerelmeskedne, nagyobb a lebukás veszélye. A Balatonban jóval kevesebb probléma lehet szex közben, mint egy uszodában" – nyilatkozta Bede Zsuzsanna szexuálterapeuta és hozzátette, hogy aki annyira érzékeny, hogy ha csak ránéz egy gombás lábra, és már gombásnak érzi magát, az a Balatonnal is így lesz. A Balatonban való szex egyetlenegy buktatója idén csak az lehet, ha rajtakapják az embert, ez ugyanis mindegy, hogy a vízben vagy a vízparton történik, kimeríti a közszeméremsértés fogalmát. Bár van az úgy, hogy még az is belefér.

Tízezer forint helyszíni bírsággal végződhet a kaland

Ha valaki a vízben nyakig benne van, és úgy akciózik, szinte kizárt, hogy lebukjon  –  erre nyilván a balatoni strandok sekélyebb része nem igazán alkalmas. Ha valakit azonban a Balaton partján ér a szenvedély, jobban teszi, ha olyan helyet keres, ahol nem látják. A padra vagy a rózsaligetre mindenki ráláthat, és az bizony kimeríti a kemény tettenérés fogalmát. A közterületen való szex pedig közerkölcsbe ütköző magatartás a törvény szerint, így tízezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnek a rendőrök és a közterületesek is a helyszínen. A Balatonon lehet a strandon a kabinban dugni, ahol senki nem látja, csak esetleg hallhatja.  Nyakig a vízben egymásra csavarodva szinte kizárt a lebukás, egyébként csónakkal vagy vízibicklivel közeli, csendes nádast is lehet találni a romantikához. A lényeg, hogy a lehető legkevesebben lássák, még akkor is, ha sokakat pont ez izgat.