A szavazásnak vége

A múlt héten a déli part legjobb helyeire lehetett szavazni, most jöjjenek a konkurens oldal, az északi par legjobb helyei. A kommentelőink egy része arra panaszkodott, hogy a bemutatott diszkók néhány évvel ezelőtt élték fénykorukat, de ahogy legutóbb, úgy most is arra kérjük önöket, ha van kedvenc helyük, kedvenc sztorijuk, aktuálisabb diszkójuk az északi partról, mint a mi javaslataink, ne habozzanak, írják meg!

De ne is húzzuk az időt, következzenek az északi part helyei!

01. Dexion - Alsőörs

Ha északi part, akkor Dexion. Ez a hely egy időben egymagában képes volt felvenni a harcot a teljes déli oldallal. Persze nem mindenkinek vannak róla kellemes emlékei. “Egyszer egy haverom leugrott a Dexion tetejéről, a dj pultból, jobb kezét törte. A Dexionban híresen szemetek voltak a kidobók, általában a diszkó előtti áthághatatlan tüskés bokorba hajították a nekik nem tetsző viselkedésűeket, ami nemcsak azért volt szemétség, mert szinte lehetetlen volt kikászálódni belőle, hanem azért is, mert menekülés közben össze-vissza vagdostak a tüskék” - panaszkodott ifjúságáról egyik kollégánk.

6,36

02. Columbus Club - Balatonfüred

A füredi diszkó az egyetlen, amelyik annyira halad a korral, hogy klasszikus értelemben vett honlapot nem is üzemeltet, csak a Facebookon van jelen. A diszkóról sokat nem tudunk mondani, csak annyit talán, hogy itt is egy megújult régi motorosról van szó. A Columbus Club korábban a kevésbé nagyvilági Flamingó diszkó néven üzemelt. A hely viszont a mai napig jól megy, már áprilisban is összejön egy-egy estére való tömeg

4,86

03. Helka - Balatonfüred

A Helkát sajnos egyáltalán nem ismerjük, de több helyen azt olvastuk róla, hogy most ez a nagy tuti hely az északi parton. A Balaton legrégebb óta üzemelő hajójáról kapta a nevét, ez magyarázza azt is, hogy a diszkó épüelete hajót formáz. A diszkó egész évben nyitva van, a bulik pedig biztos jól sikerülnek, mert a diszkó honlapjának fórumában az egyik leggyakoribb hózzászólás az, hogy lányok azt kérik, vegyék le a róluk készült valamelyik kínos fényképet.

5,39

04. Attacca - Révfülöp

A révfülöpi Attacca azt hirdeti az oldalán, hogy idén nyáron oda fogunk költözni, ugyanis minden este buli lesz. Nem csak úgy péntek-szombatonként, ahogy az megszokott, hanem minden nap. Az Attacca az egyik legújabb hely, 2009-ben nyitott, van benne sima diszkó meg retro terasz is. Persze, akik rendszeresen járnak Révfülöpre szórakozni tudják, hogy az Attacca a folytatása annak, amit korábban Ibolya diszkónak hívtak hivatalosan. Kevésbé hivatalosan ebola névre hallgatott. Az Attacca honlapján nem is reklámozza, hogy az ismert révfülöpi diszkó reinkarnációja. A hangulat pedig egészen egyedi köszönhetően a retro diszkónak.

5,20

05. Magyar Tenger Disco - Vonyarcvashegy

A vonyarcvashegyi Magyar Tenger Disco a Balaton nyugati csücskében várja a szórakozni vágyó fiatalokat, már nagyjából húsz éve. Az évek és a rutin meglátszik a hely honlapján, még a menekülési útvonalakat is feltöltötték, safety first alapon. A helynek már a nevén is látszik, hogy nem a modernségre törekszik, döcögős, kicsit letűnt világot idéző. A diszkó saját zenei toplistája viszont abszolút egyezik a hasonló helyek toplistáival, és a helyen készült videók alapján is fiatalok járnak ide a fiatalok zenéjét hallgatni. A hely abszolút él, a neve ragadt a 90-es évek elején. És így talán jó is.

5,36