Megnézzük, mit viseljenek idén a férfiak a strandon: nagy divat a hawaii minta, a csíkozás, és a neonszínek. Ha úszni akar, vegyen fecskét, ha divatozni, rövid shortot. De jó lesz a tavalyi térdig érő szörfnadrág is.

A férfiak alapvetően négyféle gatyát választhatnak a strandra: fecskét, shortot, rövid szárast vagy térdig érő szörfnadrágot – a mankinit inkább kihagynánk. A testhez álló, szűk fazonokat úszáshoz, napozáshoz ajánljuk, a bőszárú nadrágokat strandoláshoz, sportoláshoz, illetve tökéletlen lábhoz érdemes felvenni.

Shortok és szörfgatyák

Ezek a fazonok követik leginkább színben és mintában a trendeket: ha idén akarunk szörfnadrágot vásárolni, hawaii mintásat, vintage nyomatost, neonszínűt vagy színes csíkosat, esetleg kockásat vegyünk. A divaton kívül testalkatunkat sem árt figyelembe venni: a vékony férfiaknak a világos színek, nagy minták, oldalzsebes nadrágok valók, a testesebb pasik lehetőleg sötétebb árnyalatú, egyszínű nadrágot vegyenek. A mély ülepű gatyákat viszont jobb, ha mindenki elfelejti, mert a vékonyat optikailag soványítja, a kövéret pedig kövéríti – tanácsolja többek közt a mens-lifstyle.com oldalon Karen Grace stylist.

Ismét divatba jönnek a retró hangulatot árasztó shortok, és valószínűleg jövőre is ez lesz a helyzet. Ezek a gatyák különösen az alacsony férfiaknak jók, mert őket kifejezetten összenyomja a térdig érő szörfnadrág. A magas pasik is örülhetnek a régi-új divatnak, mert a rövid szárú fürdőshortban jól le lehet sülni.

Szörfgatyát már bárhol kapni. Olcsó de divatos darabokért a H&M-et és a New Yorkert érdemes bejárni, drágábbnak meg ott az O’neill márka. Úszóshortot öt- és kilencezer forint között találunk az Arenánál és az Adidasnál. Sajnos színekből és mintákból még elég gyér az itthoni felhozatal. Egyébként a Dieselnél is érdemes lehet szétnézni.

férfi fürdőnadrágok

Balról jobbra, fentről le: sötétkék és pink nadrág, barneys.com, 325 dollár (61.000 forint),  kockás O'neill 60 dollár (11.000 forint), hawaii mintás O'neill 52 font (16.000 forint), színes kockás Billabong, csíkos O'neill 48 dollár (9.000 forint), bambuszos O'neill 55 dollár (10.000 forint)

Fecske és száras

Alekosz kedvenc fazonja a fecske, pedig a fecskéhez nem árt, ha rendesen ki van gyúrva az, aki viseli. És bár sem nálunk, sem az angolszász területeken nem annyira menő a sokat mutató alsó, a franciák például imádják, sőt náluk csak ilyenben lehet uszodába menni.

Egy fokkal többet takar a száras latex fürdőnadrág. Mindkettő nagyon praktikus, ha sportolni szeretnénk, sötét színekben bárhol kapható. Ha viszont úszónadrágban is trendkövetők akarunk lenni, designer üzletekben kell szétnéznünk: jó testű férfiak vehetnek bármilyen élénk- vagy neonszínű fürdőnadrágot, nem fog rajtuk senki röhögni – idén ez a trend.

férfi fecskék és rövidnadrágok

Balról jobbra, fentről le: kék, Zara, 30 dollár (5.650 forint), több színű Lab short 60 dollár (11.000 forint), fekete feliratos Dsquared2 315 dollár (59.000 forint9, zöld kockás Hermes fürdőgatya 830 dollár (157.000 forint), Armani fecske, 45 dollár (12.000 forint), színes Dsquared2 fecske 375 dollár (70.000 forint), fekete Dsquared2 fecske 315 dollár (59.000 forint)