Programok a hétvégére: házi sör és minivitorlások

mm
2011.06.30. 14:56

Reméljük, most már menetrendszerintinek nevezhetjük a hétvégi balatoni programajánlónkat. Ezen a héten is, mint a múlt héten, sajnos szolgálati közleménnyel kell kezdenünk. A hétvégére mindig elromló idő nagyon nem kedvez a nagy tömegeket megmozgató sportprogramoknak. A múltkor egy kisebb átúszás maradt el, most viszont a klasszikus, nagy balatoni átúszást tolták el legalább három héttel a nem megfelelő időjárásra hivatkozva. Korábban akkor sem lehetne, ha kisütne a nap, mert a következő hétvégéken vitorlásversenyek foglalják el a tavat.


Programajánló - Balaton 4. nagyobb térképen való megjelenítése

De nézzük azokat a programokat, amelyeket megtartanak.

Ezen a héten gyakorlatilag Balatonfüred lesz a tó programközpontja. Akkora spektrumban fedik le programjaikkal a turistákat, hogy nagyjából nincs értelme máshova menni. Vagyis ha mégis van, azt mindjárt megírjuk, hogy hova.

Füreden ezen a hétvégén lesz vitorlásverseny, lesz ifjúsági, nemzetközi művészeti fesztivál, az obsitos military parkban gulyáságyú fesztivál, amiről nincs pontos infónk, de valószínűleg fegyverek és ételek lesznek. Továbbá lesz még amatőr színháztalálkozó és micro magic verseny is. Micro magicnek hívják a spéci, távirányítós vitorlásokat, egész szórakoztató is lehet a versenyük.

Ha valaki mégsem Füreden tölti a hétvégét, az látogasson el a balatonföldvári térzene fesztiválra. Nincsenek különösebben nagy nevek, de végig szól majd valami zene a település legkülönfélébb pontjain.

Érdekesnek ígérkezik a kápolnapusztai bivalyrezervátumban megrendezett bivalyfesztivál. Az ilyen eseményekkor szokásos kézműves vásár és játszóház mellett lesz bivalysimogató, ami valószínűleg ideális gyerekprogram, a felnőtteknek pedig lesznek bivalyételek, reméljük nem az órákkal korábban simogatott bivalyokból.

Ha már étel-ital, akkor érdemes még Vonyarcvashegyre menni, ahol kézműves sörfesztivál lesz, és amikor már mindenki rendesen bepiált, indulhat szombat este a retro parti DJ Szunyoggal. Szintén Vonyarcvashegyen a hétvégén strandkézilabda-tornát is rendeznek. A videók alapján a strandkézilabdához nem kellenek annyira jó csajok, mint a strand-röplabdához, viszont ebben a sportban még a rendes kézilabdánál is keményebbek a lökések, mert mindenki kicsit esetlenül mozog a süppedős homokban.

A sportvonalon maradva, természetesen ezen a héten is lesz balatonkerülő biciklis verseny, ezúttal a több éves hagyománnyal rendelkező Tour de Balaton 24 órás kerülőverseny. Indulás szombat reggel Balatonmáriafürdő főteréről az északi part irányába.

A bulizóknak pedig a legfontosabb hír, hogy a hétvégén nyit a Coke Club Siófokon, eddig már több mint 5000 ember jelezte Facebookon, hogy ott akar lenni a megnyitó estéjén, úgyhogy tömeg az tuti lesz. Reméljük, eső nem annyira.

És ahogy eddig mindig, most is várjuk a további programajánlataikat!