Nem csak a bikini megválasztása okozhat gondot mielőtt strandolni megyünk, hanem a megfelelő kiegészítők - strandkendők, törülközők, papucsok, esetleg ékszerek - összegyűjtése is. Megnéztük, hogy hol, milyen dolgokat vehetünk bikinink mellé és mennyiért.

Papucs, törülköző, pamutruha

Némelyik fast fashion bolt komplett strandszettekkel készül a nyárra, így könnyíti meg dolgunk: a H&M-ben például a már elkapkodott bikinikhez illő törülközők és kendők is kaphatók. Most főként neonszínű, ocelotmintás ruhákból, kendőkből vásárolhatunk be nagyon olcsón. Ha az ár a fő szempont, akkor ide induljunk nyári szandálért, papucsért is: 2.000 forintért akár két lábbelit is kapunk. Pamutruhából is rengeteg fazon és szín van mindössze 2.490 forintért. Strandra ideális viselet az ilyesmi, csak felkapjuk, és buszozhatunk is haza.

A New Yorker is igyekszik beszállni a versenybe: törökmintás bikinijükhöz sportos kisnadrágot, és 3.990 forintért azonos mintájú törülközőt is kínálnak, 10.000 forint alatt már komplett standszettet vehetünk. Bár fent említett vetélytárs még érezhetően erősebb a strandkellékek és bikinik terén.

Tunika és saru

Bár a H&M és New Yorker kínálata nagyon széles, igényesebb, 30 év körüli vásárlók talán szívesebben vesznek drágább, de jobban szabott strandruhát, és vietnami papucs helyett is inkább sarut vagy spárgatalpú cipőt választanak. Ha elegánsabb holmikra vágyunk, a Stradivariusban, a Mangóban vagy a Zarában kell körülnéznünk. Igaz, az árak magasabbak, de a pillangó mintás műselyem tunikákban, vagy a színes leningekben akár meg is vacsorázhatunk az egész napos fürdőzés végén.

A Stradivariusban 8.000 forint körül kaphatunk divatos ruhákat, a Mangóban körülbelül ugyanennyiért olyan fehér, arannyal díszített, bő lentunikákat árulnak, melyekkel általában külföldi divatlapokban találkozunk, nem az alsóörsi strandon.

Strandfelszerelésből a legjobb és legolcsóbb: H&M, New Yorker

Elegáns kisruhákat, tunikákat itt vehetünk: Zara, Stradivarius, Mango

Szép bizsuk vannak: a Promodban (sajnos drágán) és a Stradivariusban

Fülbevaló, óriástáska

Bár nem praktikus, de vehetünk fürdőruhánkhoz illő bizsut is: olyat érdemes, ami nem túl drága, így az sem probléma, ha elveszítjük a vízben. Minden üzlet tele van kreatív kiegészítőkkel: fekete vagy egyszínű bikinihez most bármilyen színes bizsu jöhet, ha tarka a fürdőruhánk, olyan fülbevalót vagy karperecet keressünk, melynek színe visszaköszön a bikini mintáján.

Ön költ strand-kiegészítőre?

Fontos kiegészítő a nagyméretű strandtáska is, most mindenhol lehet natúr színű, fonott szalmatáskát kapni négy- és nyolcezer forint közötti áron (a leárazás mértékétől függ). Kevésbé elegáns, de jó választás a vászon strandtáska is, bár az ugye könnyen átázik. A Stradivariusban például legalább öt színből válogathatunk, viszont 80-as éveket idéző, átlátszó, műanyag táskát sehol sem találtunk, pedig talán az felel meg leginkább a célnak.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!