A TV2 műsorvezetője is elindult a Ladies Sailing Team csak csajokból álló, nyolcfős csapatával az idei Kékszalagon. Kivételesen elhagyta szoknyáját, valamint tűsarkúját, és versenytársai legnagyobb örömére vitorlázásra alkalmas szerelésben lépett reggel 7-kor a fedélzetre.

Két órával később, tiszta szélben elrajtolt az 588 csapat. A Ladies Sailing Team kormányosa, Sabján Annamária tájékoztatása szerint egy ideig a Nemere II.-vel egy vonalban vitorláznak, miközben Orosz Barbara lelkes dokumentumfotósként kattintotta a természetet.

A Dockyard Ladies Sailing team kettő körül ért a balatonkenesei bójához. A csajok nem állnak túl jól, de szerencsére ez meg megváltozhat. Orosz Barbarának napszúrása vagy sima migrénje van, mindenesetre nincs jól. „Mindenki leégett a napon, egyelőre nem érezzük, hogy vihar volna készülőben. Keszthelynél újra jelentkezünk” – számolt be a fejleményekről tudósítónk.

A Dockyard Ladies csapata az alkonyatban is a habokat szeli, egyelőre egy újabb képet kaptunk tőlük, talán később érkezik beszámoló is.

Az utolsó üzenet, amit versenyzőinktől kaptunk, egy levél volt "Itt is a szupercella" tárggyal. A levélben egy csatolt kép volt, teljesen elmosódott arcokkal. Íme:

A kekszalag.hu-n azt írják, a vezető hajó, a Budapest Bank (Lisa) fél tíz előtt egy kicsivel megnyerte a versenyt, megúszták a nagy zuhét. Liteky Farkas tizedik Kékszalag győzelmét aratta. A győztes idő 12 óra 23 perc.

A met.hu kevésbé aggódik, mint a versenyzőink. A Balaton nyugati medencéjére este nyolckor másodfokú viharjelzést adtak ki, a tó keleti felére csak elsőfokút. A szélerősség nem viharos, csak erős, a legszelesebb, nyugati részeken kb. 60 km/h.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!