A hétvége egyértelműen legmeghatározóbb programja a Kékszalag vitorlásverseny , annyira fontos, hogy gyakorlatilag nem is rendeznek sporteseményt ezen kívül. Aki még meg szeretne nézni a sok vitorlást, a füredi kikötőbe látogasson. A versenyzőkre pénteken erős szél csapott le, nagyon sok hajó megrongálódott, több tucat embert ki kellett menteni az erős szél miatt.

A Kékszalag mellett ezen a hétvégén leginkább evős programok lesznek, vegyük is ezeket szépen sorra, mert most több van, mint egyébként.

A hétvégén tizenkettedik alkalommal rendezik meg Balatonbogláron a jazz- és borfesztivált . Szerencsére nem vacakoltak sokat a névvel, így nem nehéz kitalálni, hogy miről szól a rendezvény. Be lehet italozni a nagy melegben pénteken az egészen zseniális Berki Tamás teljesen szabad zenéjére, szombaton pedig Babos Gyula jazzt népzenével elegyítő zenekarára a Babos Project Specialre.

Fonyódon biztosra mennek, nem finomkodnak borral és zenével, egész egyszerűen Sör- és Csülöknapokat tartanak, immár ötödik alkalommal. Ráadásul lesz ezt nem hiszik el kategóriás fellépő is, méghozzá a 3+2 szombat este. Vasárnap a nemzeti rap kedvelői pedig FankaDelit hallgathatják. A szórólap szerint lesz fesztiválmenü is, ami így néz ki: “csülök pékné módra, olcsó sör”.

Természetesen lesz halászléfőző-verseny is, most Alsóörs rendezi a lassan kötelező hétvégi eseménnyé alakuló versenyt. Az eseménya strand melletti parkolóban, a Sirály parkban lesz. Szombaton fél háromkor kezdenek majd főzni, eredményhirdetés ötkor, este fél kilenckor pedig fellép Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. A kóstolójegy 300 forint, ezért cserébe 3,5 deci leves jár halszelettel, és minden szakácsnak kötelező legalább 18 kóstolót felszolgálnia, úgyhogy akár még jól is lehet lakni nézőként.

Zánkán bornapokat tartanak , itt sem flikk-flakkolnak azzal, hogy legyen még mellé valami mást. Az esemény érdekessége, hogy pénteken Szabó Karcsi bácsi várja harmonikaműsorával a vendégeket, amiben az az érdekes, hogy vagy egy helyi hős, akinek érdemes megnézni a műsorát, vagy Kiszel Tünde exe, akit mostanában így emlegetnek. A bornapok a jövő héten is tartanak, hétfőn például zsíroskenyér est lesz.


Programajánló - Balaton 6. nagyobb térképen való megjelenítése

De lesz még ezeken kívül Lellei Fieszta is, egészen meglepő módon Balatonlellén. A programokról viszonylag keveset tudni, de fellép majd Varga “Vén Európa” Miklós is, olyan előadók társaságában, mint a Megarox, a Lobo Latino, a Royal Express és Luanda.

A fonyódligeti gyermektáborban a hétvégén kezdődik majd a Babel Sound Camp nevű világzenei fesztivál. Mindenkinek felüdülést jelenthet, akik unják már a nagy fesztiválok népszerű előadóit. Itt olyanok vannak nagyszínpadon, akiket a Szigeten mondjuk hajnali kettő és négy között lehet meghallgatni egy ötven fős sátorban. De persze lesznek ismert nevek is, mint például Ferenczi György, Lajkó Félix, Boban Markovic, Kerekes Band, Parno Graszt, Anselmo Crew. A napijegy 2500 forint, ha sátorozni is akarunk, az még plusz háromezer ötszáz.

A siófoki partiélet is beindult már, különösképpen nem is emelnénk ki egy helynek a műsorát sem, annyit viszont megjegyeznénk, hogy a Coke Clubban pénteken este fellép Geszti Péter új ökölcsapása a Gringo Sztár.