Szóval az van, hogy mától péntekiga Balaton körül bringázunk, hármasban: Thelma, Louise, meg a Brad Pittre hajazó fotósunk. Nem kerékpártúra ez, tisztességes távokkal, inkább egy bringaturné.

Neve elhallgatását kérő fotós kollégánk tegnap már kiposztolt a Velvet Facebook-oldalára egy képet arról, ő mit hoz a Velvet Kommandó balatoni bringaturnéjára, ám ő férfi, tehát nem képviselheti a  küldetés két másik résztvevőjét.

Thelma és Louise kicsit nagyobb pakkal indult neki az útnak, én, Thelma legalábbis telepakoltam egy hátizsákot, és jutott néhány cucc a csomagtartómba is – a két tároló beltartalmait az uszkve négy órás vonatút alatt tervezem újrarendezni. Időm az lesz rá, Louise szerint késések várhatók, amin fotósunk – lévén férfi – rögtön bosszankodni kezdett, mondván, űrsiklót is lövünk ki a nagy büdös semmibe, akkor meg miért nem tudnak a vonatok pontosan járni?!

Szóval amit – túraszűzként – elhoztam, az nem túl változatos: a technikát a netbook, a mobilnet, a telefon, a diktafonos mp3-lejátszó, és egy meglehetősen ragyaverte fényképezőgép képviseli. Ezen kívül van közepesen szakadt gatya és póló, bringázni, meg váltóruha interjúzni, mert holnap például csodálatos celebeseményre megyünk Siófokon, Ihos József elé meg nem állhatok atlétatrikóban, ugye. De méretes sminkcuccot nem voltam hajlandó betenni, ennyire hülye még én sem vagyok.

Hoztam naptejet is, de mi a ráknak, azzal és anélkül is leégek. Fürdőruha van, de reggel konstatáltam, hogy abból tényleg kifogytam, szóval útba kell majd ejteni egy bazársort. Fotósunk tekintélyes mennyiségű medicinával tudja majd enyíteni a belénk búvó gyászokat, úgyhogy én csak allergiagyógyszert, kalciumot és sebhintőport tettem el. Ja, és a laposüveget, minden gyomorbaj tökéletes ellenszerét, és megelőzőjét. (A tisztasági csomagot és a bugyit ugye nem kell írnom? Jaj, szia Anyu, tettem be esőkabátot és szvettert!)

Most háromnegyed tíz van, Avril Lavigne-nek öltözve ülök a bringatárolóban, és várom, hogy tovább menjen a vonat. Földváron szállunk le, onnan átbringázunk Szemesre, ott is fogunk aludni.

Nemsokára újra jelentkezünk, addig is szorítsanak nekünk, hogy Louise ne legyen rosszul az oldalt-utazástól – a marhavagonban (kerékpártároló) ez adatik.

A képek minőségéért előre is elnézést kérünk, nem mindig van lehetőség a rendes technika előkaparására.


A Velvet Kommandó a Gösser nélkül nem jutna el a Balatonra. Pacsi!