Hogy máshogyan lehetne elfogyasztani a reggeli tejeskávét, mint mozizva, élmény volt végignézni a svédasztalos reggelizőket az esős csütörtök reggel.

Szó szerint héttől tízig tart a reggeli

Egyesek - nyilván szinte mindenki - szó szerint veszik, hogy a reggeli 7-től 10-ig van. Három órán át zabálnak, de nem is akármit. Hogy csak ma reggel vagy máskor is a legnépszerűbb reggeli a wellness hotelben a virsli rántottával, sültbaconnel és bundás kenyérrel, azt nem tudtuk meg, de ma reggel ezt pakolták a legtöbben a kis tányérukra. Kicsire, mert nagy tányér nem volt az étteremben - gondolom nem véletlenül. Akadt olyan nő, aki a virsli, rántotta, tükörtojás (!) mellé még rakott egy kis doboz nutellát és lekvárt is, hátha nem jó a rántottás, tükörtojásos virsli. Egy másik nő három darab, körülbelül fél literes cumisüveget töltött meg tejjel. Akadt olyan is, aki egy egész sornyi (kábé 8 darab) mézet vett a kezébe és indult az asztal felé, felpakolt, rántottás, virslis, bundás kenyeres tányérral a másik kezében persze.

Több körben, több tányérral

Minden tányéron volt sült bacon és hagymás rántotta, ezt senki nem akarta kihagyni a wellness hotelben, ahogy azt sem, hogy több körben tényleg több órán át egyen. Egyébként a bundás kenyér előtt volt a legnagyobb sor, gondolkodtunk is azon, hogy elterjesztjük a kávés bödönnél, hogy a héten van utoljára bundás kenyér, mert a kormány, lehet, az EU is betiltja a francba. Aztán azon is elszórakoztunk, ha pálinka lenne az egyik tejes bödönben, már vér folyna a bundás kenyér miatt.

Szendvicsek készültek későbbre

A balra mellettünk lévő asztalnál anya, apa és kamasz lányuk reggelizett, anya már előre elkészített úgy 4 darab szendvicset, sonkával bőven kitömve, két kenyér közt ahogy azt kell - félpanzió ugye. Thelma pedig pont arra az asztalra látott rá, ahol anya és apa mindenből, de tényleg mindenből, még a többféle müzliből is vitt az asztalukhoz, saját, mini svédasztalt kreálva maguknak. El is neveztük őket a közöstányérbólmindenező párosnak.

Végül vettem a fáradságot és megkérdeztem az egyik tanulót, aki csak az asztalokat szedte le, mi a tapasztalata a svédasztalos zabálásokról, de ő Az Öltönyös Férfihez irányított, aki pedig az értékesítési vezetőhöz. Vele később beszélgettünk is egy gyorsat a lobbyban, de csak annyit mondott, nem mond semmit, de több táblával is igyekeznek felhívni a kedves vendégek figyelmét arra, hogy csak az étteremben fogyaszthatják el a reggelijüket.

Ön hogyan viselkedik a svédasztalos reggelinél?

Mindent összegezve, én két tejeskávét ittam - hihetetlen, hogy nem lehet rendes kávét kapni sehol -, egy korpás kiflit ettem 2 szelet sonkával, uborkával paradicsommal és nem vagyok éhes még délután fél 2-kor sem. Thelma müzlizett, egyébként olívabogyót csak ő evett az egész hotelben, Brad pedig egy pár virslit választott reggelire, mustárral, ők sem éhesek azóta sem.

Hogy hogy érezhetik magukat gyomorilag a rántottát virslivel, sült baconnel, bundás kenyérrel reggelizők a hotel szaunájában és medencéjében, ahová mindenki menekült az eső miatt, elképzelni sem tudom, mi hamarosan felpakolunk és átkompozunk a szántódi révtől az északi partra, a narancsriasztásba, Tihanyba, ahol megszállunk. Beterveztük Csopakot is, ki tudja, lehet bevállalunk egy bortúrát este.

Addig is pedig nézzék meg, mit gondolt Elvis Presley a svédasztalról: