Programok a hétvégére: Paul Van Dyk, csacsiszépségverseny, Művészetek völgye

mm
2011.07.22. 13:10

Ha a múlt héten arra panaszkodtunk, hogy nem lesz rendes nyaralóidő a hétvégi programokhoz, akkor ez valószínűleg a mostani hétvégére még sokkal jobban igaz lesz. Ismét szolgálati közleménnyel kell kezdenünk: a rossz idő miatt ezen a nyáron már másodszor marad el a klasszikus sportesemény, a Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között. Elvileg a jövő hétvégére tolták el a rendezvényt.


Programajánló - Balaton 7. nagyobb térképen való megjelenítése

Az elmaradt Balaton-átúszás mellett a hétvége legfontosabb programja a füredi Anna-bál lesz, az egyik leghagyományosabb bál a Balaton körül. Mi a szerkesztőségben eddig minden évben utólag eszméltünk, de idén sikerült időben delegációt szerveznünk az eseményre, úgyhogy idén először a Velvet is ott lesz az Anna-bálon, vasárnapra várható az anyag, ha valaki nem akarja személyesen megnézni a nyári Operabált.

Ha már így belekezdtünk, akkor tudjuk le gyorsan a nagy és fontos programokat. Az Anna-bál és az elmaradt átúszás mellett ki kell emelnünk a hétvégén kezdődő Művészetek völgyét, amit idén Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön rendeznek meg. A programokról nem sokat tudni, mindenképpen tájékozódjanak utazás előtt, ha egy-egy programra mennének le, mert a rendezvény honlapja szerint nagyjából folyamatosan változik, hogy mit mikor tartanak. Ha csak a hangulat vonzza önöket, akkor teljesen mindegy, mikor érkeznek.

Bulizás szintjén a hétvége legnagyobb neve a mára már talán kicsit megkopott nevű sztár DJ lesz  a Coke Clubban, Paul Van Dyk. A techno és a trance rajongóinak viszont valószínűleg kihagyhatatlan program a német DJ fellépése.

A legszürreálisabb esemény valószűleg a rádpusztai I. Nemzetközi Csacsiszépségverseny lesz szombaton. Mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy nézze meg. Nekünk annyira tetszett a leírás alapján, hogy az Anna-bálra küldött csapatot erősen noszogattuk, hogy a bál előtt nézzenek be ide is.

Különleges, szórakoztató programnak pedig a roncsderbi országos bajnokság gyenesdiási futamát , amit vasárnap tartanak. Fiúgyerekkel ideális programnak tűnik, ráadásul lesznek gyerekversenyek is, ahol leharcolt Trabantokkal köröznek majd a sárban.

Természetesen lesz mindenféle gasztroprogram is, mint minden hétvégén.Csopakon a második fröccsfesztivált rendezik meg, Zánkán ezen a hétvégén érnek véget a bornapok, Balatongyörökön pedig borfesztivált tartanak.

A gasztroprogramok evős része ezen a hétvégén a halak közé szerveződik. Balatonlellén halászléfőző világrekord-kísérlet lesz szombaton. Az elkészült levekből dél és délután három között lehet fogyasztani. Keszthelyen nyolcadik alkalommal rendezik meg a Halünnep és burgonyafesztivál nevű eseményt, Balatonszepezden pedig halászléfőző-versenyt tartanak, szintén szombaton.