Programok a hétvégére: Szóvicckoncert, nyomozás és huszárok

mm
2011.07.29. 13:26

Lassan állandósul a hétvégére a rossz idő, ami úgy néz ki, kicsit rányomja a bélyegét a balatoni programokra, mert ezen a héten látványosan kevesebbet találtunk, mint néhny héttel ezelőtt. Ráadásul megint szolgálati közleménnyel kell kezdenünk. A már kétszer elhalasztott Balatonátúszást megint eltolták, a legújabb hírek szerinte augusztus első hétvégéjén rendezik meg. Szintén most hétvégén tartották volna az Öbölátúszást Tihany és Balatonfüred között, de ez is elmarad. A tervek szerint auguszutus 13-án tartják majd.


Programajánló - Balaton 8. nagyobb térképen való megjelenítése

A szoksáshoz képest kicsit kevesebb program lesz most a Balaton körül, ami a rossz idő mellett talán annak is köszönhető, hogy a hétvége igazi túristaközpontja most Budapest és Mogyoród lesz a Forma-1 miatt. De persze nyilván lehet valami más is az indok, a lényeg, hogy a megszokotthoz képest sokkal kevesebb a program.

Persz borozni most is lehet majd, Balatonlellén most tartják a borhetet. Vasárnap Molnár Ferenc Caramel lesz a sztárfellépője az események. A Megasztár győztesének háttértáncosa a konkurens Csillag születikben feltűnt Gomes és csapata lesz egyébként.

KMF 4731

A Művészetek völgye a hétvégén ér véget, és továbbra sem tudunk semmi programot tanácsolni, mert a hivatalos oldalon még mindig az van, hogy a helyszínen érdemes érdeklődni, hogy mit tartanak meg, és mit nem. Ráadásul az esős idő miatt is sok a változás.

A Művészetek völgyénél kicsit szervezettebb rendezvények tűnik a keszthelyi Huszár- és honvédtalálkozó, ami igazi jó családi programnak tűnik. Legalábbis fiúgyerekeknek. Még rekonstruált ütközet is lesz, ami biztos érdekes, ha nem is biztos, hogy nagyon látványos. Ugyanitt tartják a Keszthelyi Nyári Játékokat is, a program 28-án kezdődött és augusztus közepéig tart.

Fotó: west-balaton.hu
Fotó: west-balaton.hu

Végül nem hagyhatjuk ki a siófoki Coke Clubot sem, ahol a nyár legkínosabbnak ígérkező eseményét, a Magyar Hal Napját rendezik szombaton, csupa olyan fellépővel, akinek bármi köze lehet halakhoz. Csuka Mónika, meg Harcsa Veronika, meg Dr. Fish, értik ugye? Vicces, nem? Mindegy, ettől még lehet, hogy a koncertek élvezhetőek lesznek.

Aki pedig szereti az intellektuális kalandokat, meg a barangolást a városokban, az nyugodtan próbálja ki a Krimiestek rejtvényjátékát, ami július 27-étől szeptemberig Siófokon is játszható. A Palace Caféban kell regisztrálni, itt megkapják a játékosok az első utasításokat, amelyek elvezetik őket egy képzeletbeli gyilkossági ügy újabb és újabb nyomaihoz. Szóval, kalandra fel!