Egy fővárosi hajléktalanszállóról került elő az az 57 éves férfi, aki több mint két hete tűnt el Balatonszárszón, miután fürdőzni indult - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője kedden. A férfi július 17-én, vasárnap este 19 óra körül úszni indult, azóta nem adott életjelet magáról. Miután eltűnését jelezte a családja, a vízi rendőrök és a vízi mentők aznap sötétedésig keresték. Mivel azonban a szemtanúk olyan nagy területet jelöltek meg az eltűnés helyeként, hogy azt lehetetlen volt átkutatni, a férfi keresését nem folytatták.

Tar Mihály szerint augusztus 1-jén, hétfő este váratlan fordulat történt az ügyben: a férfi hazatért a családjához. A feltételezések szerint a balatoni fürdőzéskor a vízben beütötte a fejét, elveszthette az eszméletét, majd miután eddig tisztázatlan körülmények között a partra került, egy budapesti hajléktalanszállóra szállította valaki. Akkor még a férfi semmit nem tudott mondani a személyazonosságáról.

Hétfő este azonban kitisztult az emlékezete, ezért hazament. Mivel a fejsérülése miatt még mindig bizonytalan az állapota - állítása szerint továbbra is erősen szédül, hányingere van, és nem emlékszik arra, mi történt vele az elmúlt két hétben - kedd délben kórházba szállították. A férfi állapotát jellemzi, hogy a vízi mentők információi szerint két és fél héttel az eltűnése után kedden már dolgozni szeretett volna menni - áll a közleményben.