Ha minden jól megy, a hétvégén végre megtartják a Balaton-átúszást, legalábbis pénteken délben így döntöttek a szervezők, reméljük, ezt most nem halasztják el. Ezen kívül nagy esemény nem lesz a Balaton körül, ahol érezhetően beköszöntött a nyár utolsó hónapja.


Programajánló - Balaton 9. nagyobb térképen való megjelenítése

Nagyon erősen, az eddigieknél is nagyobb sűrűségben indultak be a különféle boros programok, kinyitottak a pincészetek, közeledünk a szürethez.

Vegyük is ezeket szépen sorra! A balatonlellei borhét már megy egy ideje, ezen a hétvégén lesz vége. Különösebben érdekes mulatság nem társul a piálás mellé, a borhét nevesebb fellépői már korábban lementek, úgyhogy marad az ivás.

Balatonfüreden most kezdődnek majd a borhetek. Egészen augusztus végéig tartanak a programok, esténként zenekarok lépnek fel, napközben az ivásé a főszerep, egy csomó pincészetet végig lehet járni, egy sétányon strázsálnak végig kis faházakban három héten keresztül. Figula, Jásdi, Feind és minden nagyobb környékbeli borászat képviselteti magát.

Balatonalmádiban is a hétvégén indul a borfesztivál, ez egészen augusztus 20-ig tart. A hétvége sztárfellépője Tolvai Renáta lesz péntek este egy harminc perces műsorral. Érdemes megnézni a többi nap programját is, mert minden második nap fellép az X-Faktor valamelyik versenyzője fél órára.

Aki esetleg nem alapvetően inni szeretne, az is találhat magának programot, bár nincs az a nagy bőség, mint július elején. Étel-ital vonalon a balatonszepezdi lecsófesztivál egészen érdekesen hangzik, és legalább kicsit elrugaszkodik a megszokott főzőversenyek tematikájától. Ha mázlink van, talán még az idő is elég jó lesz egy kis lecsózáshoz.

A kultúrprogramokat kedvelők városa a hétvégén Keszthely lesz, ahol már zajlanak a keszthelyi nyári játékok. A Festetics kastély parkjában lehet színdarabokat megnézni. A darabokról bővebben előző linkkel tájékozódhat.

De nagyon jó programnak tűnik a Csopakabana elnevezésű is, ami természetesen arról szól, hogy a Copacabanat visszük Csopakra. Ennek megfelelően koktélokat, latin zenét, dobelőadást és hasonlókat ígérnek a borairól is híres településre.

A hétvége igazi nagyágyúja viszont a siófoki Coke Clubon lesz. A leghíresebb kanadai house-dj, Tiga látogat el a siófoki partihelyszínre, ahol fellép majd szombaton este a 90-es évek népszerű osztrák downtempo, tip-hop duójának, a Kruder & Dorfmeisternek a Dorfmeister nevű fele.