Sekély vízben csak lebegni jó a víz tetején

A biciklitúra során az időjárás miatt csak egy helyen tudott a Velvet Kommandó rendesen strandolni, a szemesi szabad strandon, ahol gyakorlatilag a mély vizet jelző tábla után alacsonyabb volt a vízszint, mint a parton. Csak mentünk befelé, és még és még, már egy-egy vitorláshoz is közelebb értünk, de még mindig térdig ért a víz – 50 centis, ha volt. Egy ponton feltettük a kérdést a szemesi hajóállomást látva, hogy ugyan ebből a vízből hogy kellett bárkit is kimenteni a Kék Szalagon?

Hamar rájöttünk, két dolgot lehet csinálni a Balatonban a déli parton, amit otthon a kádban nem. Egyrészt lebegni a tetején, még akkor is, ha leér az ember keze a Balcsi homokos aljára. Másrészt pedig a homokban kézzel turkálni a kagylók után, hármat is találtunk, bár elvétve ugyan. Nem is értettük, élőlény a sekély vízben, csak tippeltünk, hogy van talán van a közelben egy olasz étterem, onnan vannak a kagylók.

A szemesi szabad strandon 800 Ft-ért büntethet

Nem világos, hogy hogyan és miért, de a vízibiciklizés és a csónakázás mellett van lehetőség egy óriási strandlabdába mászni és abban össze-vissza hemperegni a vizen. Talán azoknak jó, akik büntetni szeretnék a gyereket, ha az rossz volt, nem tudni. Egy biztos, az ember valószínűleg még a főtt kukoricát is kihányja, ha nagyon belelendül az iramba, esetleg szeles az idő, ezért egyébként pénzt is kérnek (1 menet 800 Ft). Ottjártunkkor egy 8 éves kisfiú küzdött az elemekkel és igyekezett megismerni a Vizen Járás Élményét.

A szemesi szabad strandon minden megtalálható, standröplabda pálya,  zuhanyzó, mosdó, ez utóbbiért 50 forintért kérnek, viszont vállalható tisztaságú. Ha valaki unja a partra helyezett padokon való napozást, vagy a vízben lubickolást, a strandról leválasztott élményfürdőre is befizethet, ez két órára 1000 Ft felnőtteknek, gyerekeknek 730 Ft. (A csúszdával és a hullámokkal több a Balatonnál.) A strandon kapható főtt kukorica, mindenféle menzás étel, palacsinta, sör, lángos, rövidnadrág, fürdőruha, matrac, vízipisztoly.

Ez a poszt sem jött volna létre, ha nincs a Gösser.