A Balatontól VV Zsófikává változhatunk

2011.08.11. 11:10

Mindenkinek vannak bizarr hobbijai, van, aki dubajozik, van, aki emberekre gitározik, nekem meg affinitásom van az olcsó vackok iránt. Ilyenek a minimálrágók.

Egészséges elméjű ember 13 év felett nem érdeklődik a színes, mintás, vattacukorízű rágógumik iránt, de ha harminc forintért akarunk desszertet venni, ez a tökéletes választás. A Balatonon csak kétféle darabra bukkantam, de kitartóan keresem a legjobbat - ha tudják, melyik az, fotózzák le és küldjék el nekünk!

Fontos: a galériákban sajnos nem tudjuk bemutatni a termékekhez járó műtetoválásokat, azok ugyanis ez alkalommal nem működtek. A veszteséget, és a félrement fókuszt a rágógumi-imádó VV Zsófikától eltanult brutális mennyiségű rúzzsal próbáltuk ellensúlyozni.

Afrikai rózsaszín

A magát afrikainak hazudó termékre a balatonszemesi szabadstrandon bukkantam, és egyből átlényegültem VV Zsófikává. A decensen ijesztő csomagolású burok az édesség mellett egy törzsi jellegű műtetoválást rejt, amely roppant tartós: négy napi bringázás, némi úszkálás és többszöri elázás sem tett benne kárt, körömlakklemosóval kellett eltávolítani.

A rágógumi brutális rózsaszín árnyalata már előre jelzi az ízt: vattacukorral kombinált Donald rágóra kell gondolni. Állaga először kemény, majd hirtelen meglágyul, hogy tíz percnyi rágás után kősziklává változzon. Lufit fújni viszont lehet belőle - akkor hagytam fel vele, amikor a gigabuborék szétpattant, és orrhegytől állcsúcsig beterített. Ezt is csak lerobbantani lehet, nekem le kellett úsznom az arcomról.

Mangás rózsaszín

Ilyen egy kedves kolléga: a mangamintás, Plush Poison névre hallgató rágógumit Louise vette nekem Siófokon, miközben a szálláson darvadoztam. A cuki, lányos burok alatt ugyanaz lapul, mint a másik esetben, ám a törzsi minta helyett ezzel bűbájos izéket kamutetoválhatunk magunkra. Például cicás kislányt, vagy mosolygó jégkrémet.

A termék színe és íze tökéletesen megegyezik a másikkal, ami felveti a gyanút: mi van, ha az összes többi rágó csomagolása alatt is ugyanezt találjuk? Sőt, mi van, ha va világ összes gagyirágója pontosan ugyanolyan, csak az egyik fiús, a másik lányos? Kínzó kérdések ezek.

A plüssméreg társánál eleinte sokkal kevésbé rágható, majd elomlik az ember szájában, annyira megadva magát, hogy egy ragacsos, puha flötty lesz belőle, amely alkalmatlan a lufifújásra, idegesítő csámcsogáshoz viszont tökéletes. Legyen Ön is VV Zsófi!