Két baleset is történt az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A 44-es kilométer közelében, Gárdony térségében úgynevezett utoléréses baleset történt. Senki nem sérült meg, de az egyik jármű elfoglalja az útpálya egy részét, ezért a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat az M7-es 42-es kilométernél a 7-es útra terelik - mondta el R. Szabó Ágnes, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A másik balesetben, amely az autópálya 71-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében történt, nyolc autó ütközött. A rendőrség elsődleges információja szerint a balesetnek van sérültje. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat ott is a 7-es útra terelik.

A balesetek miatt lelassult, feltorlódott az autópálya Balaton felé vezető, egyébként nem túlságosan erős forgalma - tájékoztatott a szóvivő.

Update1: Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjának 44-es kilométerénél, ahol szombat reggel két autó ütközött össze; a korábbi információval ellentétben a karambolnak két súlyos sérültje van - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Változatlanul tart a helyszínelés és a műszaki mentés az M7-es ugyancsak a Balaton felé vezető sávjában, a 71-es kilométernél, Szabadbattyán térségében, ahol nyolc autó ütközött.

Update2: Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés, megindult  a forgalom az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, a 71-es kilométernél, ahol szombat reggel nyolc gépkocsi ütközött; a balesetnek négy sérültje van.