Állattal nyaralnak, de nem a Balatonnál

2011.08.29. 11:50

Olvasóink megírták, hova teszi házi állatukat, míg ők nyaralnak: a legtöbben viszik magukkal a kedvenceiket, igaz, nem a Balatonra. Aki nélkülük utazik, az legszívesebben családtagra, barátra bízza kutyáját, macskáját, de utolsó utáni megoldásnak ott az állatorvos. Pár tipp és olvasói sztori a Tovább! megnyomása után!

Aki viszi, nem a Balatonra viszi

Lulu és Lucifer gazdája például mindenhova viszi magával két görényét, külföldre is. „A mások által furcsának nevezett szagot még csak-csak eltűrnék a legközelebbi hozzátartozók, de az első ketrecből-kiengedés alkalmával valaki valószínűleg nagyon pórul járna, úgyhogy biztos, hogy viszem őket magammal. A nyári pihenés évek óta Horvátországot jelenti számunkra, így nem volt kérdés, hogy a görényeknek is be kellett szerezni az útlevelet, chipet a nyakukba…stb.” – írja NH, akinél a görények a szükséges rovarirtást is elvégzik a kempingben.
Horvátországba egyébként macskával is mehetünk nyaralni, Hegyilány legalábbis ez tapasztalta: „Horvátországban sok kempingben láttuk, hogy a nyaralók magukkal hozzák a házimacskájukat...”. Nocsak.

tk3s bm cheetah efg2910 07

Tomiék sem a Balatonhoz vitték magukkal kutyáikat, de jót nyaraltak velük: „Ausztriában voltunk kirándulni a hegyekben. Gyakorlatilag a szállások nagy részében engedélyezték a kutyákat, a mienket is szívesen látták. Több helyen is aludtunk, volt ahol felszámoltak némi díjat (6-8€/éj), máshol nem. Standra és múzeumba természetesen nem lehet vele menni, de a hegyeken bárhova, beleértve a felvonókat, turistautakat, szabadtéri látványosságokat, stb” – írja az olvasó. Szóval ha kutyával nyaralna, irány Ausztria, vagy a Garda tó, ahol szeptember 1-től fürödhetnek a kutyák svájci néger kommentelőnk szerint.

Viszi is, meg nem is

Kamék egyik kutyájukat viszik nyaralni, a másikat a nagymamára bízzák, vagy beadják az állatorvoshoz: „Van Gödön egy állatorvosi rendelő, ahol van ilyen szolgáltatás. Nem nagy létszámban vannak ott megőrzéses kutyusok, de pár hely akad. Ez nekem annyira nem volt szimpatikus, mert egész nap ketrecben vannak az állatok. Persze kiviszik őket a kertbe, meg sétálni, és az ott dolgozók mind-mind nagyon aranyosak, de azért sajnáltam otthagyni a jószágot. Egyébként kb. 5000 forint ennek a díja. Mindenesetre inkább ismerőshöz szoktuk vinni, mert egyrészt úgy olcsóbb, másrészt nem olyan jó a kutyusnak a ketrec, úgyhogy ezt a megoldást inkább végszükség esetére ajánlom” – írja Kam, aki a másik, fiatalabb kutyát viszi magával. Persze ez sem problémamentes: „Tavalyelőtt kivettünk egy kis házat a Balatonnál, ahová vihettük magunkkal őt is. Gondoltuk, ez jó lesz, mert van kert, ott tudjuk hagyni, ha esetleg úgy adódik. De kerteken át utánunk jött, és megkeresett a strandon minket. Szóval ez így nem jött be. Tavaly nyáron egy ismerősnél voltunk, ahová szintén magunkkal tudtuk vinni, ott a vízbe is bejöhetett, ez volt a legjobb verzió, mindenki boldog volt” – teszi hozzá Kam, aki azt ajánlja, nézzünk körül a szálláskereső oldalakon, és keressünk olyan helyet, ahová állatunk is elkísérhet. Persze ettől még a Balaton nagy részén nem mehet vízbe kutyánk.

tk3s mc0057678caro

Aki otthon hagyja

Kl nem is gondolkozik nyula nyaraltatásán: „Nyulam van, de annyira kikészül 10 perc autózástól, hogy nem tudom sehová se vinni. Viszont mindig van kire bízni, úgyhogy otthon szoktam hagyni, míg nyaralunk, a szülők szívesen etetik” - írja. Mrs. Jackman hasonlóan szerencsés helyzetben van: „A cicáim otthon maradnak, mivel ketten vannak, nem unatkoznak, és mindig meg tudok bízni valakit az etetésükkel” – kommentelte cikkünk alá.

000 Hkg264604

Ha van olyan állathotel, állatorvos, ahol biztonságban le lehet adni állatunkat, míg nyaralunk, írja meg nekünk, köszönjük!