Ez az utolsó hetünk, aminek augusztus a vezetékneve, és tőle telhetően igyekszik is megfelelni az elvárásoknak: egész héten meleg lesz, zivatarok csak elszórtan, pénteken és vasárnap várhatók, de hát az már szeptember.

Hétfőn napközben még süt a nap, csak időnként felhősödik az ég, zápor, gyenge zivatar északkeleten alakulhat ki. A Dél-Alföldön helyenként megélénkül a szél, de hideg nem lesz: a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31°C között alakul.

Kedden északon, északkeleten változóan, máshol gyengén felhős vagy derült időre készülhetünk többórás napsütéssel, aki a Balatonon van, nyugodjon meg, lehet még napozni. Északkeleten jelentéktelen zápor, gyenge zivatar előfordulhat, máshol csapadék nem valószínű. Délután 26 és 31°C között, nyugaton 23-25°C körül alakul a hőmérséklet.

A következő napon a meleg kissé megtorpan, ekkor már csak 27 fok körüli átlagos nappali középhőmérsékletre számíthatunk. Eső nem valószínű, sok lesz a napsütés, noha néhol azért befelhősödik az ég. Csütörtökön hasonlóra számíthatunk (jó, 28 fokos átlagos nappali középhőmérséklettel), noha kevés csapadék azért előfordulhat.

Pénteken is 28 fok körül marad a nappali átlagos középhőmérséklet, ám nagyon valószínű, hogy elszórtan zivatarok alakulnak ki. Szombatra az eső kicsit abbahagyja, a hőmérsékleti átlag 29 fok köré várható, vasárnap azonban megint visszanéznek a záporok, igaz, ettől még meleg lesz: átlagosan 30 fok. A Balaton vize Siófoknál 22 fokos.

Pollenügyben mondanánk jót, de nincs mit: már megint egyre több van a levegőben. Valamennyi gyomnövény, a csalánfélék, a parlagfű, a kender, az üröm, a libatopfélék, a pázsitfűfélék, az útifű, az és a lórom virágpor szórása kisebb-nagyobb mértékben növekedést mutatott, ez csak a viharos napokon enyhült kicsit. A leggonoszabb természetesen a parlagfű és az ürüm: ezek tömeges virágzása megkezdődött és komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, a parlagfű pollenszáma a múlt hetihez képest négyszeresére nőtt. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spórakoncentrációja nagyon magas.

Előrejelzésünket az Időkép adatai alapján állítottuk össze.