A hétvégén jó idő lesz (és még elég sokáig), de a Balatonon nemcsak napozni lehet. Két csokorba szedtük a várható eseményeket, tekintettel az aktív és passzív pihenésre vágyók eltérő igényeire.

Ha csak kikapcsolódna

Június 16-án, szombaton Balatonalmádiban (közelebbről: Vörösberényben) tartják a IX. Lovaskavalkádot, ahol lovas bemutatók, fogathajtó, díjugrató versenyek, lovaglási lehetőség és harcászati, íjászati bemutató lesz (tájékozódjon itt).

Ugyanaznap Keszthelyre is érdemes lesz elmenni, ahol a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódón lesz kincskereső kalandtúra, agyagszobor-készítés, kiállításmegnyitó és számos más program (itt a teljes lista, érdemes végignézni). Ugyanott tartják a Night Shopping rendezvényt, ahol könnyűzenei koncertek és magángyűjtemény-látogatás közben késő este is lehet vásárolgatni, ha valakinek erre lenne igénye. (Program itt.) Tihanyban kistermelői bazár lesz,

Vasárnap Balatongyörökről sétahajó indul (máskor is, itt megnézheti, mikor), amelyre gyerekek és felnőttek is mehetnek. (Utóbbiaknak talán ennél is jobban ajánlható a naplementébe hajózás Balatonfüredről, szombat este.) Balatonlellén Takáts Eszter és zenekara lép fel, Szigligeten pedig a Magyar Dudazenekar.

Ha sportolna

Aki mozogni szeretne a hétvégén, az siessen Balatonfüredre. Egyrészt azért, mert csütörtöktől ott zajlik a BalatonMan versenysorozat (teljes program itt), ahol lesz sportszakmai expó és családi rendezvények is. Ugyanitt pénteken indul a Balaton Bike Fest, amely egy kerékpáros versenysorozat, erről itt olvashat bővebben.

Vasárnap Zánkáról indul egy gyógynövénytúra, amely a hagyományos növényes gyógyításhoz használható növényekkel, azok kíméletes gyűjtésével ismerteti meg a résztvevőket. A háromórásra tervezett túra célja Csehbánya, részvételi díj 500 Ft. Keszthelyről pedig kerékpártúra indul,részletek itt.