Ezen a hétvégén is sokminden várható a Balatonon: már pénteken elkezdődik Szántódon a IV. Balaton V8 Nemzetközi Autós Családi Weekend, ahol az amerikai autók rajongói nézhetnek majd bemutatókat és versenyeket. Lesznek gyerekprogramok, homokozó és játszótér is – akit érdekel, itt olvashat róla részletesen. 2010-ben ilyen volt.

Ugyancsak pénteken, Balatonszemesen Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és Balatonszemes rendezésében, délelőtt 11 órától 120 bohóc indul el és vonul át Balatonszemesen. Reméljük, nem éri őket hőguta. Ha megússzák, velük együtt menjen át Révfülöpre, a III. Balatoni Rétes és Lakodalmas Fesztiválra, amely szombatig tart, és ingyenes. Információk róla itt, nálunk csak a kulcsszavak: rétes, lagzi, seprűtánc, asszonyrablás.

Szombaton, június 23-án tartják Csopakon az Olaszrizling Éjszakáját, ahol a nyitott borospincék mellett túrát és geocachinget is szerveznek. A rendezvény napnyugtától napkeltéig tart, a részletekről itt tájékozódhat. Addig viszont mulathat például Tihanyban, a Levendulafesztiválon, amely aznap kezdődik, de még vasárnap is vannak programjaik.

Balatonlellén emellett az egész hétvégén zajlik Nyugat-Magyarországi Grill Bajnokság elődöntője is, erről itt olvashat. Nálunk pedig hallgassa meg a Balaton friss slágerét, a DJED zenekartól. A dal címe: Balaton. Sejtik már, mi lehet a klipben?