Szombat délután négy óra után váratlan esemény zavarta meg a balatonlellei szabadstrand Boglár felőli végében pihenni vágyókat: kiérkeztek a rendőrök, és bombariadó miatt evakuálták a partszakaszt. A helyszínen úgy értesültünk, hogy második világháborús robbanószerkezetet találtak a vízben. Amint azt a helyszínen készült fotóink is mutatják, a kiérkező rendőrök a strandolókat odébb zavarták a bombariadóval érintett területről. Kattintson, és nézze meg az evakuált strandról készült amatőr fotóinkat!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek azt mondta,hogy a II. világháborús, működőképes orosz repeszaknát – korábban kézigránátról számoltak be, tévesen – egy középkorú férfi fedezte fel a Virág utcai strandon, majd visszaengedte a vízbe. Ezt követően találta meg és vitte partra egy szabdidejét töltő tűzszerész, majd a rendőrök 250 méter sugarú körben kiürítették a környéket. A bombát a hírek szerint szombaton este, a móló végénél fel is robbantották a honvédség tűzszerészei, előtte 500 méteres körzetben kiürítették a helyszínt.

Legutóbb hétfőn, a Velencei-tó egyik strandján, Gárdonyban találtak kézigránátot a fürdőzők. Múlt hétvégén pedig szintén a Balatonban, Siófok nagystrandjánál bukkantak egy második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére a strandolók. A Magyar Honvédség azt kéri a lakosságtól, hogy aki robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, ne fogja meg, ne tegyen vele semmit, hanem azonnal értesítse a rendőrséget, írja az MTI.