Több mint 130 millió forintból újult meg a badacsonytördemici kemping

MTI/velvet
MTI/velvet
2012.06.23. 08:56

Több mint 130 millió forintból újították fel a Badacsonytördemic községben  található Eldorádó kempinget, a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) keretében megvalósuló beruházáshoz uniós pályázaton 59 millió forint támogatást nyert az MZ/X Kereskedelmi Kft.

A három hektáros területen található létesítményben teljesen lebontották a régi faházakat, és egy új, összesen 1.500 négyzetméter alapterületű apartmanházat építettek fel - mondta Mezőssy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A fejlesztéssel az új épületben összesen 22 darab, 2-4 ágyas szobát alakítottak ki, amelyeket alternatív energiát felhasználó klímarendszerrel szereltek fel, és két szobát akadálymentesítettek is.
Közölte: az áprilistól-októberig nyitva tartó szálláshely tavaly átlagosan 30 százalékos kihasználtsággal működött, idén az előfoglalások alapján 50 százalékos foglaltságra számítanak. Míg 2011-ben főleg egy éjszakára érkeztek a vendégek, addig az idén a 3-4 éjszakát foglalók vannak többségben. 
Elmondta, hogy a tapolcai önkormányzat tulajdonában lévő kempinget már 18 éve üzemeltetik, a létesítményben 90 sátorhely áll a lakókocsival vagy sátorral nyaralók rendelkezésére.
A családi vállalkozás Tapolcán egy 15 szobás, háromcsillagos szállodát, míg Szigligeten borházat üzemeltet. A cég 32 főt foglalkoztat, árbevétele tavaly meghaladta a 100 millió forintot - mondta Mezőssy Zoltán.