Ahogy az a mesekönyvekben van: a héten borús, esős idő lesz, hogy senki ne siránkozzon, amiért a munkahelyén kell lennie. Hétvégére pedig jön az igazi meleg, és a napsütés, mint az Időkép írja.

 balcsi

Kedden mindenhol csökken a felhőzet, csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. A szél viszont többfelé erős lesz, a középső és északnyugati országrészben viharos lökések kísérhetik. Délután 21-26 fok várható, a maximum-hőmérséklet szerdán azonban már 23 és 27 fok között alakul. Ekkor is lesznek még felhők, de a záporok már nem lesznek olyan gyakoriak, csak a szél maradhat élénk.

Csütörtökön elsősorban északon és keleten kell szórványosan záporra, zivatarra számítani, pénteken viszont már sehol. A hétvégén napos idő, kánikula lesz: péntekre 30, szombatra 33, vasárnapra 35 fokot mondanak. A Balaton vize Siófoknál most éppen 25 fokos. Ha ez később is érdekelni fogja, itt mindig tud tájékozódni.

Allergiásoknak: a gombák extrém mértékű allergénkibocsátásba kezdtek, a csalánfélék és a pázsitfűfélék mellettük csak dobogósok, de megosztott második helyen. Tüneteket okozó mennyiségben regisztrálták néhol még a hárs és a szelídgesztenye pollenszemeit.