Újra kellett éleszteni egy fiatalt szerdán Balatonakaliban, miután elmerült a mély vízben; a 16 éves fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a Balatonakali strandján szolgálatot teljesítő vízi mentők szerdán kora délután riasztották a VMSZ zánkai központját, jelentve, hogy két bajba jutott fiút húztak ki a mély vízből, s az egyiküket újraélesztik.

Horváth Szabolcs, a VMSZ vízi mentője arról számolt be: éppen a bóják felé haladt a mentőkatamaránnal, amikor észrevette, hogy két fiatal kiabál, és hol az egyik, hol a másik elmerül a kétméteres vízben. Az egyik fiú kezét sikerült elkapnia és a katamarán oldalához húznia. 
A másik, 16 éves fiú ekkorra elmerült, a vízi mentő a vízbe ugrott, és társával a felszínre hozták. A keresés alig fél percig tartott, de a fiú már a tó fenekén feküdt mozdulatlanul. Kiemelték a katamaránra, és megkezdték a mesterséges lélegeztetését. 
Közben megérkezett a Rupert sürgősségi mentőhajó, s annak munkatársaival együtt adták át a fiút az időközben leszálló mentőhelikopter személyzetének; a légimentők stabil állapotban szállították kórházba.
A mentőtárs, Csányi Viktor néhány napon belül másodszor mentett: a hétvégén ő élesztett újra egy idős férfit a pálkövei strandon.